Lapte cu fidea ca în copilărie. Reţeta tradiţională

Andra Daoud 10.11.2021, 15:50
Lapte cu fidea ca în copilărie. Reţeta tradiţională

Laptele cu fidea este unul dintre deserturile care ne duc cu gândul la copilărie. Îl preparau mamele și bunicile noastre, iar rețeta tradițională este una pe cât de simplă, pe atât de gustoasă. Aveți nevoie doar de câteva ingrediente, se prepară rapid și este atât pe gustul celor mici, cât și al celor mari. Care este rețeta de lapte cu fidea și cu ce arome o puteți îmbunătăți?

Rețeta tradițională de lapte cu fidea

Alături de grișul cu lapte și orezul cu lapte, fideaua cu lapte rămâne una dintre amintirile cele mai pregnante atunci când vine vorba despre gustul copilăriei. Se prepară rapid, este un desert ieftin, poate fi savurat atât cald, cât și rece și este pe placul copiilor mari și mici. Puteți folosi fidea din comerț sau tăiței făcuți în casă. În cazul în care optați pentru a doua variantă, gustul va fi mai bogat și vă va aduce aminte mai mult de aroma desertului din copilărie.

Ingredientele principale de care aveți nevoie pentru a prepara acest desert sunt trei la număr: lapte, fidea și zahăr. Puteți adăuga diverse arome care vă plac, cum ar fi vanilie sau scorțișoară. De asemenea, puteți folosi miere pentru a îndulci, în loc de zahăr.

Lapte cu fidea ca în copilărie. Reţeta tradiţională
Lapte cu fidea ca în copilărie. Reţeta tradiţională

Cum se prepară laptele cu fidea ca în copilărie

Pe internet există o mulțime de rețete de lapte cu fidea, dar rețeta pe care v-o propunem astăzi îi aparține uneia dintre cele mai faimoase bucătărese din spațiul online românesc, Gina Bradea. De ce ingrediente aveți nevoie și în ce cantități pentru a prepara unul dintre cele mai iubite deserturi ale copilăriei și cum se pregătește rețeta pas cu pas? Este atât de simplă încât și un copil o poate reproduce!

Puneți la fiert 500 ml de lapte. Când laptele ajunge la punctul de fierbere, adăugați 100 g de fidea sau tăiței de casă, 50 g zahăr și o linguriță de esență de valinie sau un vârf de linguriță de scorțișoară (opțional). Lăsați să fiarbă timp de 4-5 minute sau conform instrucțiunilor de pe ambalajul pastelor pe care le folosiți.

În cazul în care folosiți tăiței de casă, verificați după 5 minute dacă sunt fierți și, dacă mai este nevoie, mai lăsați câteva minute pe foc. La final, puteți adăuga coajă rasă de lămâie sau de portocală sau orice altă mirodenie vă place. Lăsați să se ”odihnească” 10 minute, după care puteți servi.

Laptele cu fidea poate fi servit cald sau rece, pe post de desert, gustare sau chiar mic dejun. Poftă bună!

Urmăriți Impact.ro și pe