La ce valoare va ajunge salariul minim de la 1 ianuarie 2022. Ministrul Muncii a făcut anunţul

Iancu Andreea 09.12.2021, 20:59
La ce valoare va ajunge salariul minim de la 1 ianuarie 2022. Ministrul Muncii a făcut anunţul

O veste importantă a fost anunțată de către Ministrul Muncii, Marius Budăi. Oficialul român a precizat care va fi valoarea pe care o va atinge salariul minim pe economie de la 1 ianuarie 2022. Astfel, noul an ar urma să vină cu vești bune pentru mai multe categorii sociale din România.

Cu cât va crește salariul minim de la 1 ianuarie 2022. Anunțul făcut de ministrul Muncii

Noul ministrul al Muncii a făcut o declarație importantă în cursul zilei de joi, cu privire la valoarea pe care salariul minim pe economie o va avea de la 1 ianuarie 2022. Vestea este una mult așteptată de către cetățenii care activează în diferite domenii în care sunt plătiți cu venitul minim. De asemenea, dincolo de majorarea pe care o va înregistra salariul, ministrul Muncii a precizat că urmează să convoace un Consiliu Național Tripartit, pentru a stabili un dialog cu partenerii sociali precum patronatele și sindicatele. În acest context, oficialul a declarat că salariul minim pe economie va urca la 2.550 de lei de la 1 ianuarie 2022.

Salariul minim pe economie, de la 1 ianuarie, va fi de 2.550 de lei. De asemenea, vă informez că am discutat cu premierul şi am discutat şi în coaliţie, voi convoca un Consiliu Naţional Tripartit pentru o primă întâlnire cu noul Guvern, pentru că ne dorim şi îmi doresc foarte mult ca dialogul social în România să fie într-adevăr dialog social, iar dialogul cu partenerii sociali, şi mă refer la patronate şi la sindicate, să fie într-adevăr un dialog, a declarat Marius Budăi, în cadrul conferinţei de presă la sediul central al PSD.

Ministrul Muncii, despre salariul minim pe economie și valoarea sa de la 1 ianuarie 2022
Salariul minim pe economie urmează să se majoreze de la 1 ianuarie 2022

Voucherele de vacanță ar putea reveni

De asemenea, ministrul Muncii a precizat că există discuții cu privire la oferirea voucherelor de vacanță din 2022, în urma unui proiect inițiat de minister.

Deja am convocat Inspecţia Muncii la minister să lucrăm asupra unor măsuri pe care dumnealor le-au cerut. I-am informat şi au fost bucuroşi să afle că avem un proiect prin care să acordăm voucherele de vacanţă şi pe anul 2022, a menţionat Marius Budăi.

Ce se întâmplă cu pensiile și alocațiile de la 1 ianuarie

Dincolo de majorarea salariului minim pe economie, ministrul Budăi a anunțat că și semnarea ordonanței privind creșterea pensiilor și alocațiilor este în desfășurare. Oficialul român a semnat deja și a trimis în circuitul de avizare majorarea punctului de pensie precum și valoarea pensiei minime.

Pensia minimă se va majora de la 800 de lei la 1.000 de lei, iar valoarea punctului de pensie va fi majorată la valoarea de 1.586 de lei, a declarat ministrul Muncii.

Totodată, și alocațiile urmează să fie majorate, conform programului de guvernare anunțat de către ministrul Muncii.

Am semnat două OUG extrem de importante. Prima am semnat-o cu doamna ministru Gabriela Firea şi se referă la majorarea alocaţiilor de stat pentru copii, aşa cum a fost prevăzut şi asumat în Programul de guvernare, ordonanţă care a plecat de la Ministerul Muncii către ministerele avizatoare şi, atunci când va primi avizul, va fi promovată în şedinţa de Guvern, a anunţat, joi, ministrul Marius Budăi.

Astfel, în urma deciziilor recente ale oficialilor, și sprijinul de 1.200 de lei pentru pensionarii cu venituri mici urmează să fie acordate în bani.

Urmăriți Impact.ro și pe