La ce temperatură trebuie să setezi aerul condiţionat. Mulţi români fac greşeala asta

Andra Daoud 09.06.2022, 13:01
La ce temperatură trebuie să setezi aerul condiţionat. Mulţi români fac greşeala asta

Aparatul de aer condiționat ne ajută să facem față temperaturilor ridicate din timpul verii, însă trebuie să avem mare grijă cum îl folosim, pentru că ne poate face mai mult rău decât bine, în anumite situații. Deși mulți oameni sunt tentați să facă răcoare în casă atunci când afară este foarte cald, diferențele mari de temperatură dintre interior și exterior pot fi periculoase.

Care este temperatura ideală la care să setezi aerul condiționat

Aparatul de aer condiționat merge aproape non-stop în timpul verii și este aliatul de nădejde al celor care nu suportă căldura. Cu toate că uneori suntem tentați să îl setăm pe temperatură cât mai mică, specialiștii spun că nu este tocmai recomandat să facem afect lucru. Vara nu se recomandă să setăm aerul condiționat la o temperatură mai mică de 18 grade, iar explicația este cât se poate de simplă.

Atunci când în interior este răcoare și ieșim afară, unde este foarte cald, diferența mare de temperatură dintre interior și exterior ne poate face rău. De aceea, ideal este ca aerul condiționat să fie setat undeva între 18 și 22 sau 24 de grade Celsius, în funcție și de cât de cald este afară.

Diferența de temperatură dintre interior și exterior ar trebui să fie undeva la 6 grade Celsius, până la 10 grade atunci când afară este caniculă. Cu alte cuvinte, dacă afară sunt 37 de grade, în interior ar trebui să fie 27 de grade. Același lucru este valabil și pentru temperatura pe care o setăm la aerul condiționat din mașină.

La ce temperatura trebuie sa setezi aerul conditionat. Multi romani fac greseala asta
Diferenta de temperatura fata de exterior nu ar trebui sa fie mai mare de 10 grade

Cum facem să consumăm mai puțin curent electric atunci când folosim aerul condiționat

Aparatul de aer condiționat este unul dintre cei mai mari consumatori de energie din casă și încarcă semnificativ factura la curent atunci când îl folosim mult timp. Pentru a vă asigura că nu consumă mai mult curent decât ar trebui, este nevoie să țineți cont de câteva aspecte. În primul rând, nu îl setați pe o temperatură mai mică decât ar trebui, chiar dacă vreți să răcoriți rapid camera, pentru că atunci va consuma mai mult curent.

Apoi, asigurați-vă că modelul de aparat de aer condiționat pe care îl aveți este potrivit pentru a face față suprafeței pe care o aveți de răcit. Dacă aparatul nu este suficient de puternic, va fi suprasolicitat atunci când îl folosiți pentru a ajunge la temperatura dorită, iar acest lucru este sinonim cu un consum mai mare de energie.

Un alt aspect de care trebuie să țineți cont este că dacă lăsați pereții să se încălzească și nu dați drumul la aerul condiționat din prima, poate că faceți economie pe moment, dar veți consuma mai mult curent mai târziu. Atunci când va fi caniculă, va fi nevoie să țineți aparatul de aer condiționat pornit aproape non-stop pentru a face față și a răci încăperea.

Urmăriți Impact.ro și pe