Trucul care te ajută să faci imediat răcoare în casă dacă nu ai aer condiționat. Ce trebuie să pui la ferestre

Badea Violeta 06.06.2022, 14:23
Trucul care te ajută să faci imediat răcoare în casă dacă nu ai aer condiționat. Ce trebuie să pui la ferestre

Atunci când soarele arzător bate cu putere, este plăcut să te poți retrage într-o locuință cu aer condiționat. Dar dacă nu ai un astfel de aparat sau dacă pur și simplu nu dorești să-l folosești non-stop, poți încerca acest truc genial care te va ajuta să faci imediat răcoare în casă. Iată ce trebuie să așezi la ferestre!

Soluția utilă pentru a face răcoare în locuință fără aer condiționat

Nimic nu se compară cu ieșirea dintr-un val de căldură de vară și intrarea în confortul friguros al aerului condiționat. Dar pentru unele persoane mai sensibile, în special cele mai bolnăvicioase, aerul condiționat nu reprezintă o opțiune. Așadar, cum poți menține o casă răcoroasă vara fără aer condiționat?

Ei bine, cel mai simplu și mai util truc este acela să așezi un prosop ud la fereastră pe timp de noapte. Acesta va absorbi căldura și va introduce în casă un aer răcoros.

De asemenea, pe timpul zilei, este foarte important să te asiguri că toate ferestrele sunt închise. Pentru cei care iubesc aerul proaspăt, acest lucru poate fi greu de acceptat, dar crede-ne, funcționează de minune.

Dacă aerul de afară este mai cald decât aerul din interior, menținerea ferestrelor închise va ajuta interiorul casei tale să rămână puțin mai răcoros.

Cum faci racoare in casa fara aer conditionat
Cum faci racoare in casa fara aer conditionat

Alte trucuri pentru o casă răcoroasă

Un alt aspect extrem de important care te poate ajuta să reduci valoarea temperaturii din încăpere este controlarea gradului de umiditate din casă.

În zilele călduroase de vară, meteorologii anunță un indice de confort termic care trece valoarea de 80. Conform experților în domeniu, ar trebui să micșorăm umiditatea aerului de la 70% la 40%, astfel se va resimți o scădere a temperaturii cu circa 3,6 grade Celsius.

Specialiștii mai spun că și aparatele de bucătărie aduc căldură inutilă în locuință. De asemenea, becurile sunt la fel de vinovate. Cele cu incandescență emană cea mai mare cantitate de căldură, irosind 90% din energia pe care o folosesc, așa că trecerea la becurile LED poate face diferența în menținerea răcoroasă a locuinței tale. Mai mult, acestea vor contribui și la reducerea facturii la electricitate.

În cele din urmă, dacă locuiești într-o zonă în care temperatura scade noaptea, consideră-te norocos și deschide ferestrele înainte de culcare. Nu uita, însă, să le închizi dimineața pentru a păstra aerul rece înăuntru înainte ca afară să se încălzească prea tare.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...