La ce să ai grijă când cumperi lămâi la plasă. Avertismentul transmis de Protecția Consumatorului

Badea Violeta 19.05.2022, 16:14
La ce să ai grijă când cumperi lămâi la plasă. Avertismentul transmis de Protecția Consumatorului

Anotimpul de vară se apropie cu pași repezi, iar lămâile sunt unele dintre cele mai consumate fructe. Însă, Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor îi sfătuiește pe români să aibă grijă atunci când le cumpără la plasă. Iată la ce trebuie să ai grijă când achiziționezi aceste fructe ambalate. Poți fi păcălit foarte ușor!

Protecția Consumatorului, avertisment pentru români. La ce să fii atent când cumperi lămâi la plasă

Lămâile sunt, fără îndoială, unele dintre cele mai căutate fructe în timpul verii și nu numai. Este o adevărată bucurie sî le consumi, mai ales atunci când temperaturile sunt extrem de ridicate. Sucul de lămâie este ideal pentru prepararea celei mai bune limonade, dar și pentru a obține cele mai delicioase prăjituri.

Totuși, Protecția Consumatorului transmite un avertisment important românilor. Potrivit acestora, plasele cu lămâi ambalate frumos pot avea o greutate diferită față de ceea ce e înscris pe etichetă. Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor avertizează că s-au găsit diferenţe chiar și de aproape 200 de grame.

„Atenție la lămâile ambalate și cântărite! Ce-i pe etichetă s-ar putea să nu dea cu ce arată cântarul! Doar o diferență de 172 grame!!!”, a scris Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor din România pe pagina de Facebook.

De ce sa nu cumperi lamai ambalate in plase
De ce sa nu cumperi lamai ambalate in plase

Descoperire șocantă făcută de Protecția Consumatorului. Ce au găsit comisarii în unele restaurante din centrul Timișoarei

Descoperiri șocante făcute de Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor din Timiș, după mai multe controale la restaurante din mall-uri și zona centrală a Timișoarei.

În urma verificărilor efectuate, inspectorii au constatat că alimentele erau ținute la temperaturi nepotrivite, cuptoarele și tăvile pentru depozitare erau pline de murdărie, din alimente curgeau lichide, iar peste tot erau semne de neglijență cu privire la curățenie.

Mai mult, comisarii de la Protecția Consumatorului au găsit și carne de pui expirată și un pește stricat. Din 13 operatori economici, 10 au fost amendați cu 120.000 de lei și două avertismente. De asemenea, trei unități au fost închise.

„Principalele abateri au fost nerespectarea temperaturii de păstrare a preparatelor calde și reci, condiții de depozitare necorespunzătoare în spații insalubre, cu pământ pe paviment, pereți netencuiți, utilaje, ustensile și mobilier murdar, cu strat gros de grăsime arsă”, au transmis reprezentanții Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului din Timiș.

Urmăriți Impact.ro și pe