Trucul perfect pentru a frăgezi rapid carnea de porc. Un ingredient banal face diferența

Andra Daoud 18.05.2022, 14:30
Trucul perfect pentru a frăgezi rapid carnea de porc. Un ingredient banal face diferența

Carnea de porc poate fi gătită în multe feluri, însă de fiecare dată ne putem lovi de aceeași problemă: carnea nu este suficient de fragedă. Din fericire, există câteva trucuri pe care orice gospodină le are la îndemână pentru a face din orice bucată de carne una foarte fragedă. Un ingredient banal care se află în absolut orice bucătărie face o diferență majoră atunci când vine vorba despre carnea de porc și nu numai.

Trucul banal care te ajută să frăgezești carnea de porc

Nimic nu se compară cu o friptură de porc fragedă și suculentă, făcută fie la grătar, fie la grill, fie la cuptor. Din păcate însă, atunci când cumpărăm carne de porc nu avem nicio garanție că este fragedă și de multe ori se poate întâmpla ca bucata de carne să provină de la un animal bătrân. În acest caz, carnea este fibroasă, iar proteina are o textură mai tare, făcând-o puțin mai dificil de pregătit.

Din fericire, există un ingredient banal, care se află în toate bucătăriile, și care frăgezește ca prin minune orice tip de carne. Este vorba despre banala sare, care înmoaie fibrele din carne și face ca friptura să devină suculentă și să se topească în gură. Ideal este să folosiți sare grunjoasă, dar și sarea normală, fină, își poate face treaba. Presărați sare din belșug, pe toate părțile bucății de carne, cu cel puțin o oră înainte de a o găti și dați carnea la frigider.

Nu vă faceți griji că friptura va ieși prea sărată, excesul de sare va fi îndepărtat înainte de gătire. Sarea nu are doar rolul de a da savoare preparatelor, ci și de a face carnea să fie mai fragedă. Cât timp stă la rece, bucata de carne se va înmuia datorită sării. Scoateți carnea din frigider înainte cu o jumătate de oră de a o găti și clătiți-o cu un jet de apă rece pentru a îndepărta excesul de sare, apoi ștergeți-o cu prosoape de hârtie.

Trucul perfect pentru a fragezi rapid carnea de porc. Un ingredient banal face diferenta
Sarea face carnea sa devina frageda

Marinarea, o altă soluție pentru frăgezirea cărnii

Un alt mod de a obține o carne fragedă este să o marinați într-un amestec acid. Folosiți zeamă de lămâie și condimentele preferate și ungeți bine bucata de carne cu amestecul. Puneți carnea împreună cu marinada rămasă într-o pungă și dați-o la frigider pentru câteva ore. Puteți folosi și vin, iar cu cât carnea stă mai mult timp la marinat, cu atât va fi mai fragedă.

Nu uitați ca, indiferent cum ați alege să frăgeziți bucata de carne, să o scoateți din frigider cu cel puțin 30 de minute înainte de a o găti. Este important ca bucata de carne să nu fie rece atunci când o puneți pe grătar, în cuptor sau în tigaie, pentru că fibrele din carne se contractă în momentul în care carnea rece intră în contact cu căldura, iar rezultatul va fi o bucată de carne cu acea textură cauciucată, pe care nimeni nu și-o dorește.

Urmăriți Impact.ro și pe