La ce oră trebuie să pui rufele în mașina de spălat. Se consumă și mai puțin curent

Nicu Stan 30.10.2021, 11:08
La ce oră trebuie să pui rufele în mașina de spălat. Se consumă și mai puțin curent

S-a aflat la ce oră este bine să bagi la spălat astfel încât să consumi mai puțin curent. În ce perioadă a zilei este cel mai bine să te ocupi de hainele murdare? Când vei vedea ce economie faci la factură, numai la aceste ore vei spăla.

La ce oră din zi este bine să speli, în funcție de anotimp, astfel încât să consumi mai puțin curent

Scumpirea facturii de energie electrică îi face pe oameni să caute tot felul de soluții pentru a face economie la factură.

Mașinle de spălat are au și setarea de uscare consumă destul de mult curent. Cum zilele acestea majoritatea românilor caută să fie mai atenți cu banii de facturi și să consume cât mai puțin curent, se încearcă diverse trucuri pentru a scădea din cheltuieli.

Pe timp de vara se baga la spalat mai de dimineata
Pe timp de vara se baga la spalat mai de dimineata

Sfaturile de care trebuie să țină cont toți românii

Astfel, specialiștii au dezvăluit că există câteva sfaturi ce pot fi utile pentru toată lumea atunci când vine vorba de economisirea energiei electrice, mai ales atunci când vine vorba de spălarea rufelor murdare.

De asemenea, mulți dintre români își fac planul pe o săptămână și decid când este potrivită o astfel de zi pentru a băga mai multe ture de rufe și astfel pentru a scăpa de grijă pentru o perioadă mai îndelungată.

Când sunt tarifele mai mari la curentul electric

Astfel, trebuie precizat că mulți dintre furnizori de energie percep tarife mai mari în perioadele de vârf ale zilei sau în perioadele încare cererea pentru energie este mai mare.

Ora de vârf este diferită în funcție de perioada anului în care n aflăm, pentru că obiceiurile generale de consum sunt și ele variate.

Când trebuie să bagi la mașina de spălat pe timp de vară

De asemenea, în lunile calde cel mai bun moment pentru spălatul rufelor este dimineața pentru că majoritatea tind să folosească energie după-amiaza pentru a combate creșterea temperaturilor.

În schimb, ora de vârf pentru anotimpul rece este mai devreme pentru că oamenii încearcă să-și încălzească locuințele cât mai de dimineață.

Când se bagă la spălat iarna

Astfel, poți aștepta să bagi la mașină înainte de orele 16:00 sau după orele 19:00. Acest procedeu te va face să economisești bani, dar te ajută și să creezi căldură care să îți încălzească casa.

În plus, un alt truc util este acela de a spăla cu apă rece sau utilizarea aparatului în setarea ”eco warm” care este una din cele mai simple modalități de a economisi bani atunci când trebuie să speli rufe.

Încălzirea apei necesită curent electric în plus

Prin spălarea cu apă rece se evită utilizarea încălzitorului de apă, încălzitor care aduce un plus de consum din cauza procedeului complicat. În plus, e bine să ai în vedere ca turele de spălat să fie complete și ca mașina să fie plină.

Urmăriți Impact.ro și pe