La ce oră se închid magazinele Auchan în weekend și în cursul săptămânii pe durata celor 30 zile când sunt valabile noile restricții. Programul complet de funcționare

Emanuela Pană 25.10.2021, 14:45
La ce oră se închid magazinele Auchan în weekend și în cursul săptămânii pe durata celor 30 zile când sunt valabile noile restricții. Programul complet de funcționare

Începând de astăzi, 25 octombrie, intră în vigoare noile măsuri de prevenire a răspândirii noului coronavirus în România, valabile pentru următoarele 30 de zile. Printre restricțiile impuse de autorități se numără și scurtarea programului de funcționare al magazinelor, supermarketurilor și restaurantelor, care vor închide mai devreme decât în mod obișnuit. Afectate de măsuri vor fi și magazinele Auchan, al căror program îl puteți consulta în continuare.

La ce oră se închid magazinele Auchan începând de azi

Ca urmare a noilor reguli și restricții impuse de autorități pe fondul exploziei numărului de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID-19), magazinele, restaurantele și toți operatorii economici care activează în domeniul comerțului/prestărilor de servicii vor avea un program de funcționare mai scurt. Prin urmare, ora de închidere a magazinelor Auchan se va schimba, fiind adaptată noilor măsuri.

Clienții obișnuiți să își facă cumpărăturile în zilele de weekend sau după terminare programui de muncă trebuie să știe că, începân de astăzi, magazinele Auchan nu vor mai fi deschise până la ora 22:00. Conform noilor reguli impuse de autorități, atât supermarketurile precum Auchan, Kaufland, Carrefour, Kaufland, Lidl sau Mega Image, cât și magazinele mici, „de cartier“, vor închide cu o oră mai devreme.

Ora la care magazinele Auchan își vor deschide ușile pentru clienți rămâne aceeași, respectiv ora 07:00, de luni până duminică, însă ora de închidere se modifică. Astfel, toate unitățile Auchan din țară vor avea ca oră de închidere, asemenea tuturor magazinelor din țară, ora 21:00.

O oră mai târziu, respectiv la ora 22:00, va fi instituită carantina de noapte (valabilă de la 22.00 la 5.00 dimineața), în timpul căreia se vor putea deplasa nestingherite doar persoanele care posedă certificat verde.

Noile restricții vizează în special persoanele nevaccinate și pe cele care nu au trecut prin boală, care nu vor mai avea acces, pentru o perioadă de 30 de zile, în mall-uri sau hypermarketuri, ci doar în magazine alimentare de primă necesitate, cât și în farmacii.

Citește și: La ce oră se închid magazinele Mega Image în weekend și în cursul săptămânii pe durata celor 30 zile când sunt valabile noile restricții. Programul complet de funcționare

Programul magazinelor și al supermarketurilor a fost modificat

Astfel, începând de astăzi, 25 octombrie, magazinele trebuie să închidă la ora 21:00, după cum se precizează în Hotărârea CNSU. De menționat că serviciul pentru cumpărături online va rămâne deschide pentru comenzi, non-stop.

Programul magazinelor Auchan, după intrarea în vigoare a restricțiilor
Programul magazinelor Auchan, după intrarea în vigoare a restricțiilor

După cum aminteam și mai sus,  la puțin timp după închiderea magazinelor se va restricționa și circulația persoanelor, carantina de noapte fiind valabilă în intervalul 22:00 – 05:00.

Cei care se deplasează în interes de serviciu în acest interval trebuie să aibă asupra lor o adeverință de la angajator, completată și semnată, iar persoanele nevaccinate care ies din casă pentru motive întemeiate (vaccinarea, îngrijirea sau însoțirea copilului, asistența persoanelor în vârstă sau bolnave sau celor cu dizabilități ori în cazul unui deces al unui membru de familie) trebuie să aibă asupra lor o declarație pe propria răspundere completată și semnată.

Restricții aprobate de CNSU:

 • Art.1 – (1) Se propune interzicerea desfășurării activității operatorilor economici care activează în domeniul comerțului/prestărilor de servicii în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private, indiferent de rata de incidență cumulată la 14 zile, pentru o perioadă de 30 zile, în intervalul orar 21,00-05,00. Între orele 21,00-05,00, operatorii economici pot activa doar în relația cu operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu.
 • (2) Măsura prevăzută la alin. (1) se aplică și activităților sau evenimentelor organizate și desfășurate de persoanele fizice, operatorii economici, instituțiile publice în următoarele domenii:
 • a) instituții muzeale, biblioteci, librării, cinematografe, studiouri de producție de film și audiovizuală, instituții de spectacole și/sau concerte, școli populare de artă și meserii, organizate și desfășurate în spații închise sau deschise;
 • b) săli de sport și/sau fitness;
 • c) jocuri de noroc;
 • d) piscine interioare;
 • e) locuri de joacă pentru copii;
 • f) săli de jocuri;
 • g) târguri, bâlciuri, talciocuri.
 • (3) Activitatea cu publicul a operatorilor economici prevăzuți la alin. (1) care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor, cafenelelor, etc., în interiorul clădirilor, precum și la terase este permisă până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, în intervalul orar 05,00-21,00.
 • (4) Activitatea cu publicul a operatorilor economici care activează în domeniul comerțului/prestărilor de servicii în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private, prevăzuți la alin. (1), cu excepția celor prevăzuți la alin. (3), se desfășoară până la capacitatea maximă a spațiului, în intervalul orar 05,00-21,00.
 • (5) Organizarea și desfășurarea activităților prevăzute la alin. (2) este permisă, în intervalul orar 05,00-21,00, până la 30% din capacitatea maximă a spațiului.
 • (6) Prin excepție de la prevederile alin. (1), (2), (3) și (4), unitățile farmaceutice, benzinăriile, operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu, precum și operatorii economici din domeniul transportului rutier de persoane și rutier de mărfuri își pot desfășura activitatea în regim normal de muncă, cu respectarea normelor de protecție sanitară.
 • Art.2 – (1) Se propune interzicerea activității în baruri, cluburi și discoteci.
Urmăriți Impact.ro și pe