La ce număr de telefon pot suna rudele pentru afla zilnic informații despre pacienții Covid-19

Nicu Stan, Coteț Alexandru 12.05.2021, 15:19
La ce număr de telefon pot suna rudele pentru afla zilnic informații despre pacienții Covid-19

La ce număr de telefon pot suna rudele pentru afla zilnic informații despre pacienții Covid-19. Toate detaliile, în articolul de mai jos.

La Marius Nasta a fost înființat telefonul aparținătorilor. La ce număr se pot afla informații despre starea celor internați

Conducerea de la Marius Nasta are un număr special de telefon de unde se poate afla starea rudelor care sunt internate și care suferă de infecția cu virusul ucigaș. Astfel, rudele și aparținătorii celor internați în secția ATI COVID-19 a Institutului de Pneumoftiziologie Marius Nasta pot afla zilnic informații despre starea de sănătate apelând două număre de tefefon.

Acest lucru a devenit posibil prin serviciul de call center implementat la inițiativa unității medicale pe o platformă complexă și cu suportul tehnic al Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS). Astfel, apelurile aparținătorilor sunt preluate de studenții voluntari din cadrul Universității de Medicină și Farmacie Carol Davila din București.

Rudele celor internati cu covid la Marius Nasta pot afla telefonic detalii despre starea lor
Rudele celor internati cu covid la Marius Nasta pot afla telefonic detalii despre starea lor

Telefonul, foarte important pentru rudele celor internați

De asemenea, inițiativa unității medicale are o importantă utilitate, întrucât rudele celor bolnavi nu au voie să intre în în spital din cauza pandemiei, pentru a se limita răspândirea virusului ucigaș.

”Consider extrem de importantă comunicarea pe care trebuie să o avem atât cu pacienții, cât și cu aparținătorii acestora, mai ales atunci când starea de sănătate a celor internați în spital este extrem de gravă. Este absolut firesc să putem să oferim toate informațiile în privința stării de sănătate a pacientului către persoana desemnată să țină legătura cu spitalul.

Cadrele medicale nu au timp să dea informații

Din păcate, în anumite situații, dar și în contextul actual, pandemic, în care volumul de muncă este foarte mare și mulți dintre noi, cei care facem parte din personalul medical, am ajuns aproape de epuizare, am observat o imposibilitate de a răspunde de fiecare dată prompt aparținătorilor acestor pacienți.

Astfel, am decis să înființăm această linie telefonică de tip call center, pentru a veni cât mai aproape de rudele celor internați la Institutul Marius Nasta în stare gravă, în ATI COVID-19, și să le oferim toate detaliile despre pacienți.

Cadrele medicale asigură că sunt alături de pacienți

Înțelegem cât de greu este să ai pe cineva în stare gravă în spital, înțelegem suferința și înțelegem că pandemia a îngrădit accesul aparținătorului la ruda suferindă.

Astfel am vrut să fim mai aproape de aparținători, să îi ajutăm și să îi asigurăm că facem tot ce ne stă în putință pentru ca totul să fie bine. Luptăm cu toate forțele pentru fiecare minut din viața pacienților noștri și vă asigur că acestea nu sunt doar vorbe” a declarat managerul Institutului de Pneumoftiziologie Marius Nasta din Capitală, șef lucr. dr. Beatrice Mahler.

Care sunt numerele de telefon de unde se pot afla informații despre starea pacienților internați la Marius Nasta

Rudele și aparținătorii pot apela numerele 031.9472 și 031.433.5231 ori de câte ori au nevoie pentru a afla informații despre starea de sănătate a celor apropiați.

Informațiile despre starea de sănătate a pacienților vor fi transmise acelora care sunt trecuți în foaia de observație a pacientului.

Urmăriți Impact.ro și pe