Emmanuel Macron a recunoscut că s-a opus ca Mbappe să semneze cu Real Madrid. Ce sfat i-a dat președintele Franței atacantului de la PSG

Sorin Barbu 05.06.2022, 11:27
Emmanuel Macron a recunoscut că s-a opus ca Mbappe să semneze cu Real Madrid. Ce sfat i-a dat președintele Franței atacantului de la PSG

Kylian Mbappe a semnat un contract uriaș cu PSG și va câștiga aproape trei sute de milioane de euro în cei trei ani în care va juca la formația din Paris. Atacantul francez a fost la un pas să ajungă la Real Madrid în această vară, dar în această problemă a intervenit chiar Emmanuel Macron, care „l-a ajutat” să se răzgândească. Președintele țării a recunoscut, într-un interviu, că l-a sfătuit pe atacant să nu plece din Franța.

Emmanuel Macron, „sfetnicul” lui Kylian Mbappe

Kylian Mbappe i-a ținut pe jar pe fanii din Franța. În această vară putea să plece gratis de la PSG și a negociat cu Real Madrid, iar jurnaliștii din Spania spunea că semnarea contractului este inevitabilă. În această problemă s-a implicat chiar președintele Franței.

Chiar dacă Europa este sfâșiată de războiul din Ucraina și de criza energetică, Emmanuel Macron și-a găsit timp și să se ocupe de „problema Kylian Mbappe”. Ar fi vrut ca starul naționalei Franței să semneze cu Olympique Marseille, echipa lui de suflet, dar acum acest lucru nu a fost posibil s-a implicat ca jucătorul să nu plece în Primera Division. Cei doi au avut o discuție cu puțin timp înainte ca Mbappe să anunțe că rămâne la formația din Paris.

„Am avut o discuţie cu Kylian Mbappe înainte, pur şi simplu pentru a-l sfătui să rămână în Franţa. Atunci când este solicitat în mod informal şi amical, este rolul unui preşedinte să îşi apere ţara”, și-a explicat Emmanuel Macron rolul din această tranzacție. Președintele a mai spus că nu a fost vorba de nicio intervenție, ci a fost vorba doar o discuție în calitate de „cetățean pasionat de fotbal”.

Kylian Mbappe a semnat cu PSG un contract până în anul 2025. Va câștiga 60 de milioane de euro pe an și a primit încă 120 de milioane de euro în momentul în care a semnat noua înțelegere. Mai mult, fotbalistul va avea bonusuri consistente pentru goluri marcate, câștigarea „Balonului de Aur” sau cucerirea UEFA Champions League.

Urmăriți Impact.ro și pe