Kremlinul denumește „un potențial pericol” o altă țară de la granița României

Beatrice Dumitru 06.05.2022, 17:03
Kremlinul denumește „un potențial pericol” o altă țară de la granița României

Polonia este unul dintre cei mai puternici susținători ai Ucrainei în războiul cu Rusia, trimițând arme peste graniță și primind aproximativ trei milioane de refugiați ucraineni. De asemenea, Varșovia a cerut sancțiuni și mai dure împotriva Rusiei, fapt ce a înfuriat Moscova care a reacționat și a avertizat Varșovia.

Ce spune Rusia despre Polonia

Polonia se numără printre țările care au cerut Uniunii Europene să înăsprească sancțiunile împotriva Rusiei și ca NATO să înarmeze Ucraina, în timp ce încearcă să reziste forțelor ruse care și-au mutat asaltul în estul țării, pentru a cuceri regiunea Donbas.

Din cauza discursului radical împotriva Kremlinului, purtătorul de cuvânt al Kremlinului Dmitri Peskov a declarat că există o retorică ostilă a Poloniei și că Varșovia ar putea fi „o sursă de amenințare”, notează Reuters.

Kremlinul denumește
Polonia susține Ucraina în războiul declanșat de Rusia.

Rusia a lăsat Polonia fără gaze

Ministrul polonez al Mediului și Climei din Polonia Anna Moskwa a declarat că „Polonia este mândră că se află pe lista țărilor neprietenoase a lui Putin”, după ce Moscova a oprit rivrările de gaze către Varșovia pentru că a refuzat să plătească în ruble rusești. Acesta a fost cel mai dur răspuns al Kremlinului la sancțiunile paralizante impuse de Occident în legătură cu conflictul din Ucraina.

În luna martie, Polonia a cerut crearea unei misiuni de menținere a păcii în Ucraina, însă NATO a respins propunerea motivând că prezența unor trupe din state membre ar crește exponențial posibilitatea unor lupte cu trupe ruse și ar fi un pretext pentru Rusia să extindă războiul dincolo de granițele fostei republici sovietice.

Rusia a contraatacat și șeful Serviciului de Informații Externe al Rusiei susținea la sfârșitul lunii aprilie că Polonia completează cu SUA pentru ca Varșovia să preia controlul asupra unei părți din vestul Ucrainei. Polonia a deținut unele teritorii care acum fac parte din Ucraina, inclusiv orașul Liov, fiind absorbite de Uniunea Sovietică la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial.

Urmăriți Impact.ro și pe