Șeful spionajului rus spune că SUA și Polonia complotează împotriva Ucrainei. Care este planul celor două țări

Beatrice Dumitru 28.04.2022, 16:55
Șeful spionajului rus spune că SUA și Polonia complotează împotriva Ucrainei. Care este planul celor două țări

Polonia este unul dintre cei mai puternici susținători ai Ucrainei în războiul cu Rusia, trimițând arme peste graniță și primind aproximativ trei milioane de refugiați ucraineni. Dar serviciile secrete ruse susțin că Varșovia și SUA complotează împotriva Kievului. Șeful spionajului de la Moscova a făcut dezvăluiri despre planul celor două țări.

SUA și Polonia, complot împotriva Ucrainei

Șeful spionajului Rusiei a acuzat Statele Unite și Polonia că complotează pentru a obține o sferă de influență în Ucraina, cel mai puternic semnal de la Moscova că războiul s-ar putea încheia cu împărțirea forțată a Ucrainei între Occident și Rusia.

Serghei Narișkin, șeful Serviciului de Informații Externe al Rusiei (SVR), a citat informații nepublicate despre care susține că arată că Statele Unite și Polonia, aliații NATO, complotează pentru ca Varșovia să preia controlul asupra unei părți din vestul Ucrainei, relatează Reuters.

Șeful spionajului rus spune că SUA și Polonia complotează împotriva Ucrainei. Care este planul celor două țări
Polonia susține Ucraina în războiul cu Rusia.

Conform informațiilor primite de Serviciul de Informații Externe al Rusiei, Washingtonul și Varșovia lucrează la planuri de stabilire a controlului politic și militar strict al Poloniei asupra posesiunilor sale istorice din Ucraina”, a spus Serghei Narișkin într-un comunicat al SVR.

Cum vor SUA și Polonia planul în aplicare

Polonia a deținut unele teritorii care acum fac parte din Ucraina, cel mai recent între cele două războaie mondiale. Vestul Ucrainei, inclusiv orașul Liov, au fost absorbite de Uniunea Sovietică la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial.

Serviciul de Informații Externe al Rusiei a spus că Statele Unite discută cu Polonia un plan conform căruia forțele poloneze de „menținere a păcii” fără mandat NATO ar intra în părți din vestul Ucrainei, unde șansa unei confruntări cu forțelor ruse este scăzută, dar nu a făcut publice dovezile.

Și senatorul rus Andrei Klimov, vicepreședintele Comisiei pentru Afaceri Externe a Consiliului Federației, a mai declarat că Polonia intenționează să stabilească controlul asupra unei părți a Ucrainei, dar fără a oferi vreo dovadă care să-i susțină afirmația.

Unul dintre cei mai apropiați aliați ai președintelui rus Vladimir Putin a declarat săptămâna aceasta că Ucraina se îndreaptă spre un colaps în mai multe regiuni din cauza a ceea ce el a considerat că este o încercare a SUA de a folosi Kievul pentru a submina Rusia.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...