Klaus Iohannis, vești bune pentru români. ”Am depășit perioada de presiune maximă pe ATI”

Cristian Cojocaru 22.04.2021, 14:13
Klaus Iohannis, vești bune pentru români. ”Am depășit perioada de presiune maximă pe ATI”

Președintele României, Klaus Iohannis a venit cu vești bune care încep să liniștească românii. Potrivit acestuia, perioada critică a trecut, având în vedere că numărul de pacienți Covid-19 internați în secțiile de ATI a început să scadă.

Klaus Iohannis vine cu vești bune pentru români

Klaus Iohannis a afirmat că ”perioada de maximă presiune” asupra secțiilor ATI a fost depășită în urma cifrelor care arată o scădere. Totodată, liderul țării a făcut din nou un apel la adresa românilor pentru a se vaccina. Aceasta ar reprezenta singura soluție viabilă pentru a putea fi depășită pandemia de coronavirus.

„Observăm că numărul de persoane nou infectate este considerabil mai mic decât săptămâna trecută şi decât acum două săptămâni. Încet-încet, din fericire, scade şi numărul persoanelor internate la ATI şi, în acest fel, cred că am depăşit perioada de maximă presiune asupra secţiilor de terapie intensivă”, a spus Klaus Iohannis.

Totodată, acestuia i-a fost adresată o întrebare care făcea referire la personalul medical insuficient din secțiile de terapie intensivă, având în vedere că numărul pacienților în stare gravă este destul de mare.

„Nu rezolvă problema și e nevoie de o atenție specială pentru astfel de secții. Este clar că în cadrul reformei sistemului de sănătate trebuie acordată atenție nu numai dotării spitalelor, ci și zonei de resursă umană”, a adăugat el.

Numarul pacientilor internati la ATI este in scadere
Numarul pacientilor internati la ATI este in scadere

Cum se desfășoară campania de vaccinare

Președintele României a adus în discuție și campania de vaccinare, afirmând că ”nu e în dificultate”. Chiar dacă pe platformă, numărul celor înscriși a scăzut, mulți cetățeni aleg să se adreseze medicilor de familie. Totodată, a început și vaccinarea ăn centrele mobile, astfel că vaccinarea se derulează conform planului inițial.

„Dacă menține acest ritm și diversificăm campania de vaccinare ne atingem obiectivele. S-a discutat cu firmele mari care doresc să își vaccineze personalul și există foarte mult interes. Important este să respectăm restricțiile și să meargă oamenii să se vaccineze. Soluția pandemiei este una singură, vaccinarea în masă”, a spus Iohannis.

Potrivit ultimelor cifre, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 2.989 de cazuri noi de infectare cu Covid. În timp ce secțiile ATI numără în acest moment 1.405 pacienți, 150 de persoane și-au pierdut viața în urma infectării. Până la această dată, pe teritoriul țării au fost confirmate 1.039.998 de cazuri de infecater cu noul coronavirus, dintre care 959.126 de pacienți au fost declarați vindecați.

Numărul deceselor de la începutul pandemiei și până acum se ridică la 26.943 de persoane, care fuseseră diagnosticate anterior cu infecția SARS-CoV2.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI