Klaus Iohannis se întâlnește vineri cu Regele Charles. Ce va face în România

Stan Filon 30.05.2023, 15:20
Klaus Iohannis se întâlnește vineri cu Regele Charles. Ce va face în România

Preşedintele Klaus Iohannis îl primeşte vineri, la Palatul Cotroceni, pe Majestatea Sa Regele Charles al III-lea, care vine însă într-o vizită privată în România. În cadrul primirii oficiale va avea loc şi o întâlnire cu autorităţile statului, reprezentanţii societăţii civile şi Corpul Diplomatic.

Klaus Iohannis se întâlnește vineri cu Regele Charles

Așadar, Regele Charles al Marii Britanii vine în România, însă într-o vizită privată. Cu toate acestea, suveranul britanic va fi primit la Palatul Cotroceni de președintele Klaus Iohannis, potrivit programului transmis de Administraţia Prezidenţială. Primirea Majestăţii Sale Regele Charles al III-lea la Palatul Cotroceni va avea loc la 15.30, vineri, precizează sursa citată.

Regele Charles al III-lea va fi primit cu ceremonie oficială, iar cei doi lideri vor avea convorbiri tête-à-tête şi o întâlnire cu autorităţile statului, reprezentanţii societăţii civile şi Corpul Diplomatic şi va avea loc şi o alocuţiune. Potrivit unor surse, acesta nu va fi însoţit de Regina Camilla, soţia sa, scrie News.ro. Regele se va deplasa în timpul vizitei şi la reşedinţa sa de la Viscri. Ultima vizită a Alteţei Sale Regale Charles, pe atunci Prinţ de Wales, a avut loc în luna mai 2022.

Klaus Iohannis se intalneste vineri cu Regele Charles
Klaus Iohannis se intalneste vineri cu Regele Charles

„Restul vizitei va avea caracter privat”

„Se împlinesc 25 de ani de când regele nostru a vizitat România pentru prima dată, în 1998, şi va fi pentru prima dată când un monarh britanic vizitează România, dar de această dată va fi o vizită privată, ca marea parte a vizitelor pe care cel care era atunci Prinţul de Wales le-a avut în România.

Înţelegem ce înseamnă o vizită privată: ca de fiecare dată, se va întâlni cu preşedintele, ca gest de curtoazie. După ce va fi fost la Cotroceni, restul vizitei va avea caracter privat. Este cunoscut că are diverse proiecte în care s-a implicat de-a lungul anilor şi vizitele private de obicei includ acest tip de demersuri şi mă aştept să existe aşa ceva, cu această ocazie, dar vor fi întâlniri private”, ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Andrew Noble.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...