Klaus Iohannis scapă de amendă pentru a doua oară în mai puțin de trei luni. Cum sună explicația Poliției

Ioana Bucur 07.12.2021, 14:42

Chiar dacă a fost prins încălcând regulile impuse „oamenilor de rând” și a fost criticat vehement în spațiul public, Klaus Iohannis scapă de amendă pentru a doua oară în mai puțin de trei luni. Românii au cerut socoteală autorităților, însă răspunsurile date de Poliție sigur nu au fost placul celor care au cerut ca șeful statului să fie sancționat.

Klaus Iohannis a scăpat basma curată

În plin val patru, în perioada în care românilor li se impuneau noi restricții pentru prevenirea răspândirii SARS-CoV-2, iar spitalele și medicii nu mai făceau față numărului uriaș de pacienți în stare gravă, președintele Klaus Iohannis a fost surprins gafând în două momente importante.

Primul episod a avut loc chiar în timpul deja celebrului congres al Partidului Național Liberal ce a avut loc pe 25 septembrie, la care au participat în jur de cinci mii de oameni, la Romexpo.

Acolo, camerele de filmat l-au surprins pe Klaus Iohannis fără mască de protecție. După acest moment, o persoană a cerut Ministerului Afacerilor Interne să-i transmită dacă președintele României a fost sancționat pentru încălcarea legii.

Solicitarea a fost direcţionată către Secţia 2 Poliţie Bucureşti, care i-a transmis bărbatului că nu a existat nicio sesizare la 112 în acest sens.

„Pentru punerea în aplicare a prevederilor OG nr. 2/2001, privind regimul juridic al contravenţiilor, organele de poliţie care au calitatea de agent constatator pot încheia un proces-verbal de constatare a contravenţiei atunci când aceştia constată prin propriile simţuri săvârşirea unei fapte de natură contravenţională”, a transmis Secţia 2 Poliţie.

Evenimentul organizat de liberali a fost amendat de polițiști cu 10.000 de lei pentru încălcarea normelor referitoare la limitarea pandemiei.

Klaus Iohannis scapă de amendă pentru a doua oară în mai puțin de trei luni
Klaus Iohannis scapă de amendă pentru a doua oară în mai puțin de trei luni

Fără amendă pentru președintele României. Ce spune Poliția

Aproape trei săptămâni mai târziu, Klaus Iohannis era din nou surprins fără mască, în centrul Sibiului.  Un localnic a reclamat la Poliție că în 10 octombrie, președintele și soția sa, Carmen, s-au deplasat prin oraș fără mască de protecție.

Răspunsul oamenilor legii a venit. Potrivit Turnul Sfatului, IPJ Sibiu i-a răspuns cetățeanului că președintele Iohannis nu a fost amendat pentru că acesta ”desfășura activități” fără să specifice și natura acestora.

„Vă informăm că, pe raza Municipiului Sibiu, la data de 10.10.2021, erau aplicabile prevederile art.2 lit. B.) din Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Sibiu nr. 71 din 09.10.2021 privind prelungirea stării de alertă, precum și pentru aprobarea unor măsuri suplimentare de prevenire și combatere a contaminării cu virusul SARS CoV-2” este răspunsul primit de cetățean și publicat în presa locală.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...