Ce a ținut Klaus Iohannis să îi spună Patriarhului Daniel la recepția de 1 Decembrie: ”Nu avem niciun mesaj”

Ioana Bucur 01.12.2021, 23:32
Ce a ținut Klaus Iohannis să îi spună Patriarhului Daniel la recepția de 1 Decembrie: ”Nu avem niciun mesaj”

Întâlnire de gradul zero la Palatul Cotroceni, la recepția de 1 Decembrie. După încheierea discursului, președintele Klaus Iohannis a ținut să îi transmită un mesaj Patriarhului Daniel, prezent și el la eveniment. Cei doi ar fi avut o și o discuție între patru ochi înainte de festivitatea de Ziua Națională.

Klaus Iohannis, către Patriarhul Daniel

S-a vorbit despre importanța implicării Bisericii Ortodoxe Române încă de la începutul campaniei naționale de vaccinare anti-Covid-19.

Patriarhul Daniel a asistat, în Parlament, la şedinţa solemnă dedicată Zilei Naţionale a României. Atunci, liderul BOR a fost întrebat dacă s-a vaccinat, oferind un răspuns scurt, fără alte explicații:

„Sunt cu dublă doză”, precizând că sunt confidenţiale informaţiile.

Întrebat ce mesaj are către credincioşi, Patriarhul a spus că „Nu avem niciun mesaj, să facă ascultare de medici” și a amintit că poziția oficială a instituției pe care o reprezintă a rămas neschimbată.

„V-am spus esenţialul, poziţia oficială a Bisericii a rămas aceeaşi, să se sfătuiască fiecare credincios cu medicul de familie. Nu avem opinii personale”, a spus Patriarhul Daniel.

Ulterior, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a transmis şi el un mesaj: ”Vă pot transmite oficial că Părintele Patriarh a confirmat astăzi, într-o scurtă întâlnire cu presa, la ieşirea din Parlament, că s-a vaccinat. Poziţia favorabilă a BOR faţă de vaccinarea în sine ca act medical profilactic şi benevol este deja foarte bine cunoscută”.

Miercuri, la finalul discursului rostit la recepția de la Palatul Cotroceni organizată pentru celebrarea Zilei Naționale, Klaus Iohannis i s-a adresat Patriarhului Daniel, prezent și el la eveniment.

„Am înţeles ca sunteţi vaccinat cu schema completă”, au declarat surse participante la evenimentul de la Cotroceni, potrivit News.ro.

Sursele citate mai spun că Patriarhul a venit ultimul în sala în care preşedintele a rostit discursul, aparent după o discuţie cu Klaus Iohannis.

Ce a ținut Klaus Iohannis să îi spună Patriarhului Daniel la recepția de 1 Decembrie
Klaus Iohannis și Patriarhul Daniel. Inquam Photos / George Călin

„Trebuie să ne regăsim forţa unităţii, să nu ne lăsăm pradă deznădejdii şi să avem înţelepciunea de a alege să ne protejăm sănătatea”

În discursul său, Klaus Iohannis a spus că românii sărbătoresc Ziua Naţională într-un moment marcat de griji şi suferinţe, iar pandemia de COVID-19 constituie, în continuare, realitatea dureroasă a zilelor noastre. El a subliniat din nou importanţa vaccinării și, probabil tocmai de accea, a făcut și remarca la adresa Patriarhului.

„Acest virus a răpit din mijlocul familiilor bunici, părinţi, fraţi, surori, copii şi prieteni. Pline de compasiune, gândurile mele se îndreaptă către familiile înlăcrimate ale celor care au pierdut lupta cu boala. Adresez un mesaj de încurajare celor în suferinţă, bolnavilor din spitale, urându-le însănătoşire grabnică şi deplină.

Acum, mai mult decât oricând, trebuie să ne regăsim forţa unităţii, să nu ne lăsăm pradă deznădejdii şi să avem înţelepciunea de a alege să ne protejăm sănătatea.

Trebuie să facem tot ce ţine de fiecare dintre noi pentru a nu mai avea un val atât de agresiv ca cel care a devastat naţiunea noastră în această toamnă. Singura cale pentru a pune punct pandemiei rămâne vaccinarea cât mai multor oameni. Nu există, dragi români, un alt drum decât acesta, al vaccinării, pentru a ne recâştiga normalitatea”, a afirmat preşedintele.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...