Klaus Iohannis l-a desemnat premier pe Nicolae Ciucă. ”Mă bucur că PNL a venit cu o nouă abordare”

Nicu Stan 21.10.2021, 14:59
Klaus Iohannis l-a desemnat premier pe Nicolae Ciucă. ”Mă bucur că PNL a venit cu o nouă abordare”

Klaus Iohannis a luat în calcul propunerea PNL și l-a desemnat pe Nicolae Ciucă pentru funcția de premier al României. Decizia vine după o serie de consultări cu partidele politice, la Palatul Cotroceni.

Nicolae Ciucă, desemnat premier al României. Klaus Iohannis: este nevoie de un guvern care să rezolve problemele

Nicolae Ciucă este noua propunere de premier din partea preşedintelui ţării, Klaus Iohannis, numele său fiind înaintat de Partidul Naţional Liberal, respectiv de Florin Cîțu.

Din acest moment Nicolae Ciucă, alături de PNL, va trebui să înceapă negocierile cu celelalte partide politice pentru formarea unei majorităţi parlamentare şi să se prezinte în fașa Parlament, cu un program de guvernare, precum şi cu o listă de miniştri, în ideea de a primi votul de încredere.

Nicolae Ciuca a reprezentat Romania in mai multe teatre de razboi
Nicolae Ciuca a reprezentat Romania in mai multe teatre de razboi

Nicolae Ciucă trebuie să își prezinte guvernul în Parlament

În cazul în care parlamentarii vor vota favorabil, Nicolae Ciucă va fi noul premier al ţării după învestirea de către şeful statului şi după depunerea jurământului.

”Tocmai am încheiat consultările. Discuţiile de astăzi au fost considerabil mai bune, după părerea mea, decât ultimele discuţii. Am reiterat la fiecare întâlnire că acum este nevoie de o soluţie reală. Acum criza politică trebuie să se încheie. Acum este nevoie de un guvern care să rezolve problemele.  Am fost foarte mulţumit şi bucuros că PNL a venit cu o nouă abordare. S-a votat în unanimitate un candidat care a fost propus în persoana lui Nicolae Ciucă. Am decis să îl desemnez pe Nicolae Ciucă”, a transmis Klaus Iohannis la finalul consultărilor, avându-l alături pe Nicolae Ciucă.

Nicolae Ciucă, singura nominalizare de premier

De asemenea, la discuţiile de joi cu delegaţiile partidelor politice nu a fost propus niciun alt nume de prim-ministru decât cel al lui Nicolae Ciucă, din partea PNL, după ce liberalii au decis miercuri seara să renunţe la varianta Florin Cîţu premier.

„Am înțeles încredințarea acestui mandat ca pe un gest gest de responsabilitate pe care trebuie să îl avem în aceste momente dificile pentru a depăși situația de criză, astfel încât cetățenii să poată beneficia de tot ce poate un guvern în deplinătatea sa să ofere prin deciziile și acțiunile pe care le întreprinde.

Negocieri cu forțele responsabile

În acest sens, vom negocia cu toate forțele responsabile, astfel încât, într-o perioadă de timp cât mai scurtă să reușim să alcătuim guvernul și de asemenea să negociem cu toate forțele responsabile astfel încât guvernul propus să poată să fie aprobat în Parlament”, a declarat Nicolae Ciucă, după anunțul lui Klaus Iohannis.

Nicolae Ciucă, general cu 4 stele

Nicolae Ciucă, ministrul demis de la Apărare, cunoscut şi ca ”generalul deşertului”, este general cu 4 stele, pro-atlantist şi figură prezentă pe mai multe teatre de operaţiuni în cariera sa de militar.

Urmăriți Impact.ro și pe