Florin Cîțu surprinde după nominalizarea lui Nicolae Ciucă drept premier. ”A fost ideea mea”

Nicu Stan 21.10.2021, 13:18
Florin Cîțu surprinde după nominalizarea lui Nicolae Ciucă drept premier. ”A fost ideea mea”

PNL a dat dovadă de maturitate politică pentru a se debloca criza în care se afla România nominalizând un nou nume de premier, respectiv pe Nicolae Ciucă. De asemenea, Florin Cîțu spune că această numire a fost propunerea lui.

Florin Cîțu spune că România are nevoie rapidă de un guvern cu puteri depline. De ce s-a răzgândit și la numit pe generalul Nicolae Ciucă pentru fucția de prim-ministru

PNL l-a propus pe ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, pentru funcția de premier, alături de partenerii de la UDMR. Prin această nominalizare, pe care a făcut-o chiar Florin Cîțu, vrea să se arate că PNL dă dovadă de maturitate și responsabilitate și își asumă guvernarea.

”Este o propunere pe care eu am făcut-o în BPN și a fost acceptată de către colegii mei. Este mai important, în acest moment, să avem un Guvern cu puteri depline”, a declarat președintele PNL, Florin Cîțu.

Nicolae Ciuca, propunerea de premier a lui Florin Citu
Nicolae Ciuca, propunerea de premier a lui Florin Citu

Florin Cîțu s-a răzgândit și la numit pe Nicolae Ciucă pentru funcția de premier

Inițial, Florin Cîțu nu accepta altă numire decât a lui pentru funcția de premier, însă a spus că s-a răzgândit și a explicat și de ce.

“Nu este brusc, suntem într-o criză politică pe care vrem să o rezolvăm. A venit în contextul unei crize politice pe care alte partide au generat-o și pe care au demonstrat că nu o pot rezolva, că nu au obținut o majoritate. Eu sunt sigur că vom găsi susținere în Parlament”, a spus Florin Cîțu.

Florin Cîțu speră că noul guvern să fie validat de Parlament

Acum Florin Cîțu speră ca guvernul pe care îl va face Nicolae Ciucă să fie validat de cele două camere reunite ale Parlamentului.

”Mizăm pe responsabilitatea parlamentarilor români pentru a avea un guvern cât mai rapid. PNL arată maturitate și responsabilitate și își asumă guvernarea. (n.red. nominalizarea lui Nicolae Ciucă) A venit în contextul unei crize politice pe care nu PNL a generat-o. Suntem într-o situație de criză de sănătate e nevoie de un guvern cu puteri depline”, a mai declarat premierul interimar Florin Cîțu.

PNL merge înainte fără USR

Partidul Național Liberal la propus, joi, pe Nicolae Ciucă pentru funcția de premier după consultările de la Cotroceni cu președintele Klaus Iohannis.

Decizia PNL după desemnarea lui Nicolae Ciucă ca și premier va fi formarea unui guvern minoritar, format din PNL și UDMR, nemaifiind luat în calcul și USR, foștul partener de guvernare.

Urmăriți Impact.ro și pe