Klaus Iohannis face schimbări la Cotroceni. Președintele a semnat decretul

Ana Anitoiu 10.06.2022, 16:57
Klaus Iohannis face schimbări la Cotroceni. Președintele a semnat decretul

Klaus Iohannis face schimbări la Cotroceni. Președintele a semnat un decret pentru eliberarea din funcție a consilierului prezidențial Mihaela Ciochină, care va deveni judecător al Curții Constituționale. Funcția va fi ocupată de o persoană care a lucrat cu Traian Băsescu.

Ce schimbare face Klaus Iohannis la Cotroceni

Mai exact, după eliberarea din funcție a Mihaelei Ciochină, la Palatul Cotroceni va veni un fost consilier al fostului președinte Traian Băsescu, Anișoara Ancu. Fostul șef de stat a decorat-o, în anul 2009, cu Ordinul Naţional Serviciul Credincios în grad de Cavaler.

Anișoara Ancu, născută în anul 1973, este licențiată în științe juridice, specializarea drept, a Universității din București. Ea a absolvit cursuri masterale de „Drept notarial și proceduri” la Facultatea de Drept și Sociologie din cadrul Universității Transilvania din Brașov.

De asemenea, a făcut cursuri postuniversitare de specializare, în drept privat, la Facultatea de Drept din cadrul Universității din București, precum și în pregătire psiho-pedagogică la Facultatea de Psihologie și Științele Educației din cadrul Universității Transilvania din Brașov.

Klaus Iohannis face schimbari la Cotroceni
Klaus Iohannis si Nicolae Ciuca. Foto: Inquam Photos/ George Calin

Noul consilier prezidențial a fost profesor

Anișoara Ancu, noul consilier prezidențial al lui Klaus Iohannis, a fost avocat stagiar, în perioada ianuarie 2004 – iunie 2005. Ulterior, începând din iulie 2005 și până în mai 2008, a fost avocat definitiv în Baroul Brașov.

Totodată, noul consilier prezidențial a desfășurat activitate didactică, în perioada octombrie 2004 – mai 2008. A fost preparator universitar, respectiv asistent universitar în cadrul Catedrei de Drept privat a Facultății de Drept din Universitatea Transilvania din Brașov.

Anișoara Ancu a mai ocupat funcția de consilier în cadrul Departamentului Constituțional Legislativ al Administrației Prezidențiale, începând cu luna mai a anului 2008 și până în luna iunie 2022. Atunci, a oferit consiliere de specialitate în vederea îndeplinirii de către președintele României a prerogativelor constituționale și legale. Ea a fost numită consilier prezidențial începând cu data de 11 iunie 2022.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...