Klaus Iohannis despre reacțiile negative din online după refuzul dezbaterii cu Dăncilă. „Numărul urmăritorilor e în creștere”

Ce spune Klaus Iohannis despre reacțiile negative primite de la români, de pe rețelele sociale. Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Președintele României a participat ieri, începând cu ora 19 la o dezbatere organizată de SNSPA, în Aula Bibliotecii Centrale Univeristare Carol I. Candidatul la alagerile prezidențiale din partea PNL. Acest eveniment are loc în contextul refuzului lui Klaus Iohannis de a participa la confruntare directă cu Viorica Dăncilă, rivala sa. Pentru acest lucru, Șeful Statului a fost aspru criticat pe rețelele sociale.

Ramona Avramescu, Clarice Dinu, Moise Guran, Ion M. Ioniţă, Cristian Leonte, Silviu Mănăstire, Cristina Şincai și Radu Tudor au fost jurnaliștii care au fost prezenți la dezbaterea care l-a avut în centru pe Klaus Iohannis.

Iohannis nu mai e salvat de social media

Dacă la alegerile prezidențiale din 2014, actualul președinte și-a câștigat mai mulți urmăritori prin intermediul canalelor de social media, în cazul alegerilor de acum, refuzul Șefului Statului de a se vedea cu Viorica Dăncilă a atras multe antipatii în mediul online, venite din partea românilor.

Întrebat de reacțiile negative din spațiul virtual apărute în urma deciziei președintelui de a nu participa la o confruntare directă cu contracandidatul său la alegerile prezidențiale, Klaus Iohannis a transmis că este firesc să existe păreri pro și contra.

Klaus Iohannis, prezent aseară la dezbaterea sa cu jurnaliștii. Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Klaus Iohannis, prezent aseară la dezbaterea sa cu jurnaliștii. Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

„Într-o campanie electorală există opinii pro și opinii contra. Eu mi-am pus în practică strategia pe care mi-am gândit-o pentru această campanie și această strategie este în desfșurare. Am urmărit impactul pe Facebook și în esență numărul urmăritorilor este în creștere, înseamnă că lucrurile au fost bine înțelese și mă bucură acest lucru”, a spus Klaus Iohannis.

Președintele este de părere că românii au înțeles de ce nu poate exista o dezbatere unu la unu între cei doi contracandidați. Șeful Statului suține în continuare că această întrevedere nu poate avea loc în contextul în care PSD a guvernat împotriva românilor.

„Vorbim despre un tur doi între candidatul Klaus Iohannis care a fost președinte, românii știu ce am făcut și o candidată care reprezintă PSD care a guvernat împotriva românilor și atunci cred că mulți dintre cei care nu și-au format o opinie o vor forma în perioada următoare. Eu sper că prin aparițiile mele și prin luările de cuvânt eu sper să fie convinși că vor merge la vot. Eroul alegerilor nu este candidatul este alegătorul cu ștampila de vot în mână”, a spus el.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI