Klaus Iohannis denunță „actele de o cruzime înfiorătoare” comise de armata rusă. „Vinovații trebuie să plătească”

Mihnea Tălău 12.04.2022, 15:50
Klaus Iohannis denunță „actele de o cruzime înfiorătoare” comise de armata rusă. „Vinovații trebuie să plătească”

Președintele Klaus Iohannis a primit marţi, la Palatul Cotroceni, delegației României care va participa la competiția sportivă „Invictus Games The Hague”. El a vorbit despre invazia armatei ruse în Ucraina, declarând că s-au semnalat „acte de o cruzime înfiorătoare” pe care justiția internațională trebuie să le pedepsească.

Iohannis este alături de delegația României care participă la Jocurile Invictus

Liderul de la Cotroceni a ținut să le mulțumească celor din delegația României pentru pentru sacrificiile făcute, pentru exemplul de curaj, demnitate și loialitate față de țară.

„Am dorit să vă întâlnesc înainte de plecarea dumneavoastră la Jocurile Invictus, care se vor desfășura în curând la Haga, pentru a vă transmite personal aprecierea pentru sacrificiile făcute, pentru exemplul de curaj, demnitate și loialitate față de țară. Competiția la care urmează să participați înseamnă mult mai mult decât o serie de întreceri sportive. Reprezintă o dovadă de tărie și stăruință în fața traumelor fizice și psihice pe care le-ați înfruntat, dar și de încredere că nimic nu poate frânge speranța în viitor. Rănile militarilor noștri – consecințe dure ale războiului – nu pot fi nicicând vindecate, ele încă dor. În ciuda obstacolelor întâmpinate, ați decis să nu renunțați. Puterea dumneavoastră ne inspiră și aveți deplina noastră prețuire, dumneavoastră și toți militarii, pentru sacrificiile făcute în cursul misiunilor încredințate”, le-a transmis președintele.

Echipa Invictus va pleca joi la Haga pentru a reprezenta Armata României la ediţia din acest an a Jocurilor Invictus, care se vor desfăşura în perioada 16-22 aprilie.

Cei care au comis atrocităţi şi orori de neimaginat trebuie să plătească

Klaus Iohannis s-a referit și la războiul din Ucraina, apreciind că zi după zi apar dovezi cutremurătoare despre atrocităţi şi orori comise de armata rusă. El este de părere că cei vinovați trebuie să plătească.

„Traversăm o perioadă extrem de dificilă. De aproape 50 de zile, Federaţia Rusă a pornit războiul împotriva Ucrainei şi zi după zi apar dovezi cutremurătoare despre atrocităţi şi orori de neimaginat. Sunt acte de o cruzime înfiorătoare, de nejustificat, iar justiţia internaţională trebuie să îi pedepsească pe toţi cei vinovaţi”, a conchis Klaus Iohannis.

 

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...