Klaus Iohannis, declarații de ultimă oră după summit-ul NATO de la Londra. Ce trebuie să afle imediat românii

Raluca Juncu 05.12.2019, 18:50
Klaus Iohannis, declarații de ultimă oră după summit-ul NATO de la Londra. Ce trebuie să afle imediat românii

Klaus Iohannis a susținut în această seară o declarație de presă la Palatul Cotroceni, în contextul participării sale la Summit-ul NATO de la Londra, care a avut loc săptămâna aceasta. Președintele Klaus Iohannis a participat la reuniunea NATO la nivel înalt de la Londra, unde a fost adoptată o declaraţie publică succintă, cu caracter strategic, care va acoperi principale progrese şi preocupări la nivel aliat.

Ce a transmis Iohannis în urma participării la Summit-ul NATO

„Am participat la Londra la summit-ul NATO. Vreau să detaliez și aspecte din discuțiile de fond. NATO a ajuns la 70 de ani, este cea mai puternică alianță militară din toate timpurile.

Premierul Boris Johnson s-a întrebat retoric ce face ca această alianță să fie așa de puternică. Răspunsul a fost ca toate statele membre sunt state democrate. Am avut discuții la summit-ul NATO despre împărțirea corectă a obligațiilor, despre viitorul NATO”, a transmis Președintele României în începerea discursului. 

Împărțirea sarcinilor – toată lumea a înțeles și a acceptat că trebuie să plătească mai mult pentru apărare. Acest lucru a fost repede clarificat și nu a dus la niciun fel de controverse.

Solicitările de a evalua strategia pe termen mediu și lung pentru NATO – această chestiune a fost discutată și nici aici nu au apărut controverse, dimpotrivă, toți am acceptat că NATO are nevoie de un proces de reflecție pentru o strategie bună. Cum să reacționeze NATO cu China? Cum trebuie să aciționeze față re Rusia?

Cine este inamicul NATO și cum relaționează NATO cu puterile NATO. Trebuie să schimbăm sau nu abordarea față de Rusia. Acest tip de întrebari au fost puse”, a transmis Președintele

Klaus Iohannis, la dejunul oferit de Donald Trump. Foto: administrația prezidențială
Klaus Iohannis, la dejunul oferit de Donald Trump. Foto: administrația prezidențială

Klaus Iohannis a discutat despre NATO și despre obiectivele alianței printre care se numără și spațiul cosmic, ce va face parte de acum din preocupările alianței.

„Am descis împreună că și spațiul cosmic va face parte din preocupările NATO.”

Talentat încă de mic!
Urmăriți Impact.ro și pe