Klaus Iohannis, declarație fermă despre alegerile parlamentare din iarnă. Ce a declarat despre noile măsuri stricte pentru stoparea Coronavirusului

Stan Filon 06.11.2020, 17:40
Klaus Iohannis, declarație fermă despre alegerile parlamentare din iarnă. Ce a declarat despre noile măsuri stricte pentru stoparea Coronavirusului

Președintele Klaus Iohannis a vorbit despre alegerile parlamentare stabilite pe data de 6 decembrie, chiar în prima zis de campanie electorală. Șeful statului a avut un mesaj ferm pentru toți candidații, voluntarii și ceilalți participanți la campanie, dar a răspuns și la întrebarea: ”va fi lockdown după alegeri?”.

Klaus Iohannis a spus că noile restricții sunt destul de ferme, încât să nu avem un lockdown după alegeri

Șeful statului le-a cerut tuturor foarte multă atenție și să respecte cu sfințenie toate restricțiile impuse de Guvern. Mai mult, le-a cerut să fie chiar un model pentru ceilalț români în respectarea măsurilor pentru stoparea răspândirii infecției de coronavirus.

”Le solicit să respecte cu sfințenie măsurile de restricție. Le solicit să fie exemple pentru toți românii de cum trebuie să te comporți în pandemie. Este nevoie, din păcate, de măsuri foarte speciale și sunt hotărât să urmăresc cu atenșe cum sunt ele respectate. 

Klaus Iohannis a fost intrebat daca vom avea lockdown dupa alegeri
Klaus Iohannis a fost intrebat daca vom avea lockdown dupa alegeri

”Avem șansa să ne protejăm și să facem să funcționeze și economia”

Normele trebuie respectate li dacă lucrurile sunt făcute bine, avem șansa să ne protejăm și să facem să funcționeze și economia și să avem o viață cât de cât aproape de normalitate”, a spus președintele Klaus Iohannis, aflat în vizită în Maramureș.

Multe voci, chiar și din rândul politicienilor spun că imediat după alegerile parlamentare autoritățile vor decreta din nou stare de urgență, iar țara va fi închisă la fel cum s-a întâmplat în luna martie. Ei bine, șeful statului a fost întrebat dacă după alegeri va avea loc un lockdown, iar acesta a răspuns.

”Măsurile adoptate sunt destul de ferme și să avem campanie electorală și să avem o viață cât de cât apropiată de normalitate, să avem alegeri în siguranță, fără să intrăm după alegeri într-o fază mai gravă de lockdown”, a spus președintele Klaus Iohannis.

Tot vineri, Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a venit cu precizări foarte importante pentru părinții cu copii mici. Aradat a spus că creșele și grădinițele vor rămâne deschise și de luni, 9 noiembrie, când vor intra în vigoare noile rstricții.

”Ne aflăm într-o situație dificilă și e nevoie de implicarea fiecăruia dintre noi. Fiecare persoană poate participa la limitarea impactului acestui virus. Fiecare dintre noi poate să fie parte din acest efort. Măsurile sunt menite să reducă impactul virusului. Portul măștii generalizat este una dintre măsurile care ar trebui să reducă răspândirea virusului. Oriunde suntem în spațiu deschis trebuie să purtăm masca. Această măsură dacă este respectată va duce cel mai mult la limitarea răspândirii virusului”, a adăugat Arafat care a precizat că măsurile vor fi reanalizate peste 30 de zile.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...