EXCLUSIV

Klaus Iohannis, așa cum nu l-ați mai văzut vreodată. Mircea Dinescu își dorește cu ardoare să-l aducă în emisiunea lui: ”Nu s-ar plictisi!”

Alexandru Catalan 11.05.2021, 12:55
Klaus Iohannis, așa cum nu l-ați mai văzut vreodată. Mircea Dinescu își dorește cu ardoare să-l aducă în emisiunea lui: ”Nu s-ar plictisi!”

Şi-a ridicat targetul foarte sus! Mircea Dinescu spune că e tentat de ideea de a-l invita pe şeful statului la emisiunea sa de la Prima TV. „Nu cred că s-ar plictisi alături de mine şi de colaboratorii mei!”. Scriitorul ne-a dezvăluit planurile sale pentru următoarea perioadă și cum își dorește să îi surprindă pe telespectatori.

Klaus Iohannis, un invitat special

Mircea Dinescu crede că a venit timpul să bată la porţi înalte, după ce şi-a făcut un nume solid în lumea televiziunii cu noul său format “Poezie şi Delicateţuri”. Acesta este difuzat de câteva luni la Prima TV, iar printre invitați s-au numărat nume grele din showbiz și politică. Ca atare, poetul ia în calcul să încerce să-l invite pe însuşi şeful statului, Klaus Iohannis, la noua sa emisiune pe care o realizează la conacul de la Cetate, reşedinţa sa specială din judeţul Dolj.

“Mă gândesc serios şi la perspectiva asta. Nu l-am abordat încă, dar ideea, recunosc, mă preocupă. Mi-ar plăcea un asemenea invitat, nu doar atât din perspectiva faptului că ocupă o anume funcţie, foarte importantă de altfel, dar şi fiindcă eu am fost şi rămân un scriitor care încearcă să aducă în faţa lumii tot felul de subiecte. Şi de oameni, care au ceva a spune. Nu vreau să adaug mai multe, fiindcă nu am început oficial demersurile, însă nu cred că s-ar plictisi alături de mine şi de colaboratorii mei”, a declarat Mircea Dinescu pentru impact.ro.

Ce fel de invitați îi plac lui Mircea Dinescu

Fost preşedinte al Uniunii Scriitorilor, chiar imediat după 1990, Mircea Dinescu a mai explicat că “nu poate face emisiunea doar cu măicuţe de la mânăstire”.

“Un om de litere nu-şi alege doar bomboanele cu fistic, adică bomboanele sale preferate, pe care să le aşeze în compania sa. Nu, el trebuie să vină cu tot felul de subiecte, de surprize, mai ales dacă, precum în cazul meu, îl interesează mai toate categoriile sociale. Când fac o emisiune mă implic în tot felul de subiecte, uneori mai trăznite, alteori poate chiar banale. Sunt un fel de Gustave Flaubert şi Madame Bovary, într-unul singur”, explică vedeta de televiziune.

Mircea Dinescu îl vrea pe Klaus Iohannis în emisiunea sa
Mircea Dinescu, la Cetate, în mediul său natural

Mircea Dinescu, despre Raed Arafat și Cristi Borcea

Provocat să ofere câteva exemple în explicarea afirmaţiilor sale, Mircea Dinescu a făcut referire la două personaje-cheie invitate recent în emisiunea sa:

“Cristi Borcea şi Raed Arafat. Le-aş numi două personaje tragice. Şi nu glumesc. Borcea, spre exemplu, e genul de om care nu mai poate dormi noaptea, care a făcut experienţa închisorii, care a încercat, în felul său, tot felul de afaceri. Iar pentru ceea ce a făcut, a şi plătit! La rândul său, Raed Arafat e şi el un personaj tragic. Să fii pe primul loc în topul celor mai simpatizaţi români, acum şapte, opt ani şi să te invidieze inclusiv un preşedinte pentru asta, mă refer la Traian Băsescu, iar mai apoi să cazi de pe piedestal, nu e simplu deloc. E tot un caz tragic. Şi mai cred că Raed Arafat putea fi mult mai şmecher decât a fost. Putea apela la demagogie, inclusiv în povestea asta cu pandemie, în care au există şi mai sunt încă multe necunoscute. Şi pentru care şi eu l-am atacat, şi mi-a şi reproşat asta. Însă Arafat consider că nu a făcut-o, a stat departe de demagogie, chiar dacă a mai şi greşit. Şi mi-a recunoscut că a şi greşit. Există destulă demagogie în ţara asta şi personal cred că mai există déjà prea multă ură la adresa lui Raed Arafat. Mai trebuie să ne spălăm de toate lucrurile astea urâte!”, a conchis Mircea Dinescu.

El a realizat în ultimii şapte ani emisiunea duminicală “Politică şi Delicateţuri” la postul public de televiziune, însă în luna martie a acestui an a întrerupt colaborarea cu acesta. Nu a stat mult pe gânduri și a mutat întreg formatul la Prima TV, ocupând spațiul de emisie tot într-o zi de duminică, dar de această dată a revenit sub denumirea “Poezie şi Delicateţuri”. Ambele emisiuni par să aibă mare priză la public, mai ales că Mircea Dinescu nu doar discută tot felul de subiecte cu invitatul său, dar îi şi găteşte acestuia tot felul de preparate culinare.

Urmăriți Impact.ro și pe