EXCLUSIV

Mircea Dinescu, jefuit la drumul mare. Ce i-au putut lua hoţii celebrului poet

Ioana Bucur 06.04.2021, 23:41
Mircea Dinescu, jefuit la drumul mare. Ce i-au putut lua hoţii celebrului poet

Mircea Dinescu, jefuit la drumul mare. De necrezut ce i-au putut lua hoții. Oamenii legii nu i-au prins nici până acum pe vinovați. Celebrul poet a rămas mut după ce a pățit când a ajuns la sediul Poliției din Craiova.

Mircea Dinescu, jefuit la drumul mare

Unul dinte cele mai controversate personaje din peisajul culturii românești, poet, scriitor, om de televiziune, a povestit, în exclusivitate pentru redacția Playtech-Impact, unul dintre cele mai dificile momente prin care a trecut. Mircea Dinescu, jefuit la drumul mare. Se întâmpla în urmă cu aproape zece ani. Prezentatorul „Poezie și Delicatețuri”, de la Prima TV, cumpărase nici mai mult nici mai puțin de 70 de capre, la proprietatea lui din Cetate, județul Dolj. Când se aștepta mai puțin, toate animalele i-au dispărut fără urmă, iar ciobanul jura că nu știa nimic de soarta lor.

„Aveam, cu vreo zece ani în urmă, o turmă de capre. Îmi cumpărasem 70 de exemplare, le trecusem prin tot felul de examene medicale şi de înregistrare a animalelor, aşa cum spune legea, şi mă gândeam în felul meu că poate voi descoperi cu ajutorul lor şi partea bună a creşterii animalelor. Mai ales că şi ciobanul mi-era cunoscut!”, și-a început el confesiunea.

Poetul nu s-a declarat învins, așa că a mers la Poliție, în Craiova. Câteva zile mai târziu, a fost sunat de oamenii legii și era invitat să vină să își ia cele 70 de capre pierdute acasă. Doar că fericirea i s-a transformat în dezamăgire, după ce și-a dat seama că animalele nu erau ale sale.

„Nu am acceptat să intru în posesia unor capre care nu fuseseră niciodată ale mele, chiar dacă Poliţia îmi tot dădea ghes să fac asta. Până la urmă, m-am resemnat cu pierderea lor, dar mă bucur şi azi că am avut tăria să nu iau caprele altuia. Cât despre caprele mele, aş spune că le-a mâncat poporul român. Sau, cine ştie cine, altcineva!”, și-a continuat Mircea Dinescu povestirea pentru redacția Playtech-Impact.

Mircea Dinescu continuă războiul cu Gabriel Liiceanu
Mircea Dinescu. Inquam Photos / Octav Ganea

„Povestea asta mi-a lăsat un gust amar”

În cele din urmă, Mircea Dinescu a aflat că în zona respectivă îi făceau de cap mai multe bande de hoți, specializate pe furatul animalelor oamenilor din bătătură, pe care mai apoi le vindeau, la sud de Dunăre. Poetul s-a trezit cu un vizitator la poartă, un vecin, care venise cu un dar neașteptat.

„Acesta venise să-mi dăruiască doi iezi. M-a surprins plăcut gestul acestui consătean şi i-am oferit, drept troc, căci în partea asta de lume se practică aşa ceva, schimbul în natură, ceva vin, produs pe moşia mea!”, adaugă el.

Mircea Dinescu a decis să renunţe la creşterea animalelor mari, la conacul din Cetate: „Azi, cumpăr totul de aici, din zonă. Fac asta de ceva ani buni, deci cam ştiu de la cine merită să iau şi de la cine nu. Am renunţat să mai cresc animale, după povestea asta, cu caprele, care mi-a lăsat un gust amar. Mai am doar câteva orătănii mici, mă refer la găini, prin curte!”

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...