Klaus Iohannis a semnat decretul. Documentul, publicat în Monitorul Oficial

Diana Radu 13.06.2020, 19:32
Klaus Iohannis a semnat decretul. Documentul, publicat în Monitorul Oficial

Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul de investire a lui Gabriel Popp în funcția de consilier în cadrul Secretariatului General al Administraţiei Prezidenţiale. Decizia a fost publicată în Monitorul Oficial de pe data de 12 iunie.

Cine este noul Gabriel Popp, noul consilier al președintelui

Klaus Iohannis a desemnat un nou consilier în cadrul Secretariatului General al Administraţiei Prezidenţiale. „Începând cu data de 15 iunie 2020, domnul Cosmin Gabriel Popp se numeşte în funcția de consilier de stat”, este decretul semnat de președintele Klaus Iohannis și publicat, vineri, în Monitorul Oficial. În 2004, acesta a deținut funcția de deputat în Parlamentul României, fiind propus de PD și ulterior de PDL. Însă, s-a retras din Parlament în anul 2008, pentru a-și croi un drum către administrația publică. În domeniul ales, Gabriel Popp a deținut funcții de conducere în instituții de nivel local și central.

klaus iohannis, consilier nou, gabriel popp
Gabriel Popp, noul consilier al președintelui

Din anul 2008 și până în anul 2017, Gabriel Popp s-a aflat la cârma Direcţiei de Taxe şi Impozite Locale Sector 6 Bucureşti, instituţie aflată în subordinea Consiliului Local al Sectorului 6, Direcţia Economică din cadrul Ministerului Muncii Familiei şi Protecţiei Sociale, precum și Direcția Servicii Interne din cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice a Municipiului Bucureşti, structură teritorială a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală.

Un an mai târziu, acesta a ocupat în cadrul Administrației Prezidențiale funcția de director a Direcției Servicii Generale până în 2019, după care a fost numit în fruntea Direcției Economice până în 2020.

Echipa de consilieri care fac parte din cabinetul președintelui au rolul de a gestiona activităţile ce ţin de buna funcţionare a biroului Preşedintelui României. Astfel, Cabinetul elaborează și coordonează agenda de lucru a Președintelui Klaus Iohannis, în colaborare cu departamentele și compartimentele instituției prezidențiale, asigurând legătura cu instituţiile statului și alte entități publice și private, în vederea rezolvării tuturor solicitărilor adresate acestuia. Aici se primeşte, se înregistrează şi se repartizează corespondenţa şi documentele transmise Preşedintelui României.

Urmăriți Impact.ro și pe