Klaus Iohannis a explicat în cât timp își va reveni economia României. Ce măsuri noi a anunțat

Diana Radu 25.03.2020, 16:52
Klaus Iohannis a explicat în cât timp își va reveni economia României. Ce măsuri noi a anunțat

Președinte Klaus Iohannis a susținut miercuri la Palatul Cotroceni o nouă ședință de lucru în contextul pandemiei actuale. Principala temă de discuție a fost economia României. La ședință au luat parte premierul Ludovic Orban, precum și alți miniștri din cabinet.

Klaus Iohannis, despre economia României: „Vom sprijini oamenii și firmele”

Șeful statului s-a întâlnit astăzi cu membrii guvernului pentru a discuta situația econimică pe care o traversează România din cauza pandemiei și măsurile pe care le vor lua în acest sens. Klaus Iohannis a specificat că va fi adoptată o rectificare bugetară prin care vor fi alocați maim mulți bani pentru sănătate și pentru șomajul tehnic.

„Este nevoie de măsuri speciale în vremuri speciale. Noi am înțeles că și românii au probleme și firmele. Dorim să venim cu măsuri de sprijin și pentru oamenii simpli și pentru economie pentru a trece prin această criză, fiindcă criza se va termina la un moment dat și noi ne dorim ca atunci când se termină România să fie în situația în care să repornim imediat economia și să revenim la o viață normală”, a declarat Klaus Iohannis.

klaus iohannis, economia romaniei, masuri noi
Klaus Iohannis, despre economia României: „Vom sprijini oamenii și firmele”. Sursă foto: Antena 3

De asemenea, Iohannis a vorbit și despre amânarea ratelor până la 9 luni având în vedere faptul că foarte mulți români au rămas fără loc de muncă în perioada aceasta, dar și faptul că mulți au intrat în șomaj. Astfel, pentru a veni în ajutorul acestora, Guvernul va emite o ordonanță de urgență care va permite amânarea plății ratelor atât pentru persoane fizice, cât și pentru firme.

„A doua chestiune care îi va bucura pe foarte mulți, guvernul este pregătit ca mâine să dea ordonanță de urgență care permite amânarea plății ratelor la bancă pentru persoanele fizice dar și pentru firmele din România, la cererea celor care au datorii, plata ratelor se poate amâna cu până la nouă luni, deci ratele pot fi amânate până la sfârșitul acestui an. Suntem convinși că până atunci economia își va reveni și lucrurile vor intra în normal”, a mai declarat Klaus Iohannis.

Urmăriți Impact.ro și pe