Kievul a fost lovit din nou. Americanii anunță că 75.000 de ruși au murit în Ucraina

Ioana Bucur 28.07.2022, 19:53
Kievul a fost lovit din nou. Americanii anunță că 75.000 de ruși au murit în Ucraina

După 155 de zile, războiul din Ucraina continuă cu noi bombardamente. Joi dimineața, Kievul a fost lovit din nou. Între timp, oficialii americani au anunțat că în jur de 75.000 de ruși au fost uciși sau răniți de front, de la debutul conflictului militar. Bilanțul a fost negat cu vehemență de secretarul de presă al lui Vladimir Putin. Zelenski, discurs de Ziua Statalității.

Kievul, lovit din nou de ruși

Guvernatorul regiunii a anunțat, joi, că rușii au continuat bombardamentele și în ziua 155 a războiului din Ucraina, una dintre ținte fiind Kievul.

Oleksi Kuleba a transmis că forțele ruse au lansat un atac cu rachetă asupra districtului Vishgorod, chiar la nord de capitala țării. 15 persoane au fost rănite.

În aceeași zi, un reprezentant democrat al Camerei Reprezentanților, Elissa Slotkin, a transmis că sursele americane estimează că, de la începutul conflictului militar din Ucraina, peste 75.000 de ruși au fost uciși sau răniți pe front.

„Am fost informaţi că peste 75.000 de ruşi au fost ucişi sau răniţi, ceea ce este enorm”, a declarat Elissa Slotkin, un reprezentant democrat al Camerei Reprezentanţilor, care a participat anterior la o şedinţă secretă a guvernului american.

Estimările făcute de americani au fost negate cu vehemență de Dmitri Peskov, secretarul de presă al lui Vladimir Putin. Acesta a respins cifrele ca fiind false, spunând că sunt raportări ale presei, nu constatări ale guvernului SUA.

Kievul a fost lovit din nou. Americanii anunță că 75.000 de ruși au murit în Ucraina

„Nu suntem o colonie, nici o enclavă şi nici un protectorat”

Oficial, bilanțul anunțat de autoritățile de la Moscova este de 1.351 de soldați ruși decedați în Ucraina.

Joi, de Ziua Statalității Ucrainei, Volodimir Zelenski a ținut un discurs în care a subliniat că țara sa nu este colonie, enclavă și nici protectorat.

„Luptăm în fiecare zi pentru ca toţi cei de pe planetă să înţeleagă în sfârşit: nu suntem o colonie, nici o enclavă şi nici un protectorat”, a spus Zelenski.

Liderul de la Kiev a mai spus că „viața în captivitate nu este viață” și a asigurat că ucrainenii vor „lupta pentru statalitate până la final, până la ultima suflare, până la ultimul glonţ, până la ultimul soldat”.

„Nu ne vom opri până la eliberarea ultimei palme de pământ ucrainean. Nu vom avea odihnă până la eliberarea ultimului sat, ultimei case, ultimei fântâni, ultimului cireş, ultimei salcii”, a adăugat preşedintele Ucrainei.

Urmăriți Impact.ro și pe