Kaufland, decizie neașteptată în plină stare de urgență: ,,Ne reorganizăm priorităţile”. Anunț surprinzător

Diana Radu 06.04.2020, 16:04
Kaufland, decizie neașteptată în plină stare de urgență: ,,Ne reorganizăm priorităţile”. Anunț surprinzător

Conducerea hypermarketului Kaufland România a luat o decizie prin care vrea să sprijine eforturile de echilibrarea a economiei, în contextul pandemiei. În acest sens, Kaufland va plăti cu trei luni în avans impozitele la bugetul statului și bugetele locale.

Ce măsură a luat Kaufland în plină stare de urgență

Kaufland, unul dintre cei mai mari angajatori din piaţa locală va plăti 69 de milioane lei în avans statului român pentru taxele aferente anului 2020, precum și impozitul pe profit pentru trimestrul I al anului financiar (martie-mai).

,,Înțelegem nevoia de a acționa urgent și ne reorganizăm prioritățile, cu un salt extraordinar pe care îl facem acum, pentru a fi alături de economia României, în lupta cu fenomenul care a pus stăpânire pe o lume întreagă. Vom suporta această perioadă dificilă alături de stat, la rândul nostru, pentru că este esențial acum să fim solidari. Să fim împreună contează acum mai mult ca oricând”, a declarat Marco Hößl, CEO al Kaufland România.

kauflant, schimbari, reorganizare, plata in avans a impozitelor
Ce măsură a luat Kaufland în plină stare de urgență

Suma de bani menționată urmează să fie achitată în două tranșe. Kaufland se numără printre cele mai mai mari companii de retail din Europa. Lanțul de magazine a pătruns în 8 țări și însumează peste 132.000 de angajați. În România există 127 de magazine Kaufland.

„Taxe locale în valoare de aproximativ 31 milioane lei – plătită pe 25 martie 2020, mai devreme cu aproximativ trei luni față de termenul limită de 30 iunie 2020;

Impozit pe profit aferent trimestrului 1 din anul financiar în curs (martie-mai), în valoare de aproximativ 38 milioane lei, în această săptămână, tot cu aproximativ trei luni față de termenul limită 25 iunie 2020”, informează compania.

Reamintim faptul că în această perioadă hpermarket-ul asigură cumpărăturile prin telefon și livrarea gratuită a produselor pentru bătrâni și persoanelor cu dizabilități. Cumpărăturile vor ajunge la domiciliul acestora prin intermediul unei firme de curierat. Acțiunea are scop umanitar.

Urmăriți Impact.ro și pe