Jurgen Klopp a doborât un record după ce Liverpool a câștigat duelul cu Villareal, din semifinalele Champions League. „I-am redus la tăcere”

Sorin Barbu 28.04.2022, 10:15
Jurgen Klopp a doborât un record după ce Liverpool a câștigat duelul cu Villareal, din semifinalele Champions League. „I-am redus la tăcere”

Liverpool nu a avut nicio emoție în primul meci din semifinalele Champions League câștigând cu 2-0 duelul cu Villareal. în confruntarea găzduită de stadionul „Anflied”. „Cormoranii” au reușit victoria cu numărul nouă și au stabilit un nou record în competițiile europene.

Liverpool – Villareal 2-0, Jurgen Klopp nu consideră că echipa lui s-a calificat

Liverpool a fost echipa care a dictat ritmul în meciul cu Villareal. Chiar și în aceste condiții, în prima repriză tabela nu s-a modificat. În runda a doua au apărut și golurile, iar istoria partidei s-a scris practic în două minute. Pervis Estupinan și-a deviat mingea în propria poartă, în minutul 53, iar în minutul 55 Sadio Mane a reușit să îl învingă pe Geronimo Rulli.

Pentru „cormorani” este a noua victorie în acest sezon de UEFA Champions League, record pentru club în competițiile europene, din această statistică fiind excluse meciurile din preliminarii.

Și Jurgen Klopp a reușit să doboare un record important în duelul de pe „Anfield”: are patru victorii în toate cele patru meciuri disputate de echipele sale pe teren propriu în semifinalele competiției. Doar Marcello Lippi și Ottmar Hitzfeld mai dețin un astfel de record, informează Opta. Tehnicianul german are 50 de victorii obținute în Champions League din postura de antrenor principal, din faza grupelor până în finală.

La finalul partidei, tehnicianul german și-a lăudat jucătorii, dar i-a avertizat că returul din Spania va fi foarte dificil.

„A fost un meci extraordinar, să fiu sincer. Mi-a plăcut foarte mult jocul nostru și în prima repriză, chiar dacă n-am înscris. A fost singura problemă pe care am avut-o în această seară. În rest, i-am redus la tăcere, era important, pentru că reprezentau o amenințare pe contraatac.

Am încercat să creăm ocazii, să jucăm direct, să îmbinăm lucrurile. Au fost multe momente bune, ambele goluri au fost remarcabile. Puteam să marcăm și golul trei, dar de la un anumit moment încolo a avut logică doar să controlăm jocul și asta am făcut.

Nu s-a întâmplat nimic încă. Joci un joc și e 2-0 la pauză, trebuie să fii complet în alertă, trebuie să fii 100% într-o dispoziție potrivită să joci în a doua repriză așa cum ai jucat prima. Nu avem nimic de apărat, dacă facem asta oferim imediat toate avantajele pe care le-am fi putut avea.

Știm că mergem acolo și va fi o atmosferă dificilă pentru noi, diferită de cea din această seară. Acei jucători, ați văzut-o în seara asta, se luptă pentru antrenor cu tot ce au. Ceea ce mi-a plăcut a fost că toată lumea poate vedea că ne luptăm cu tot ce avem și este mereu la fel. Dacă ne înving cu un rezultat care îi aduce în finală, atunci merită și, dacă nu, atunci merităm”, a declarat antrenorul german după partidă.

În prima semifinală din Champions League, Manchester City a învins Real Madrid cu 4-3, într-un meci arbitrat impecabil de Istvan Kovacs.

Urmăriți Impact.ro și pe