Județul din România unde zăpada a început să rupă copacii. S-a lansat avertizare oficială

Stan Filon 21.11.2022, 15:04
Județul din România unde zăpada a început să rupă copacii. S-a lansat avertizare oficială

Este iarnă în toată regula în județul Suceava, acolo unde a nins abundent, iar pompierii au fost deja nevoiți să intervină pentru a îndepărta mai mulți copaci prăbușiți sub greutatea zăpezii. Autoritățile locale au emis și o avertizare oficială!

Județul din România unde zăpada a început să rupă copacii

A nins abundent în ultimele 24 de ore, la Suceava. Zăpada s-a așezat rapid și au apărut deja probleme în orașul de reședință. Pompierii militari de la detaşamentul Suceava au intervenit în ultimele 24 de ore pentru defrişarea şi înlăturarea mai multor arbori rupţi din cauza greutăţii zăpezii.

Misiunile respective s-au desfăşurat în municipiul Suceava, pe strada Brădetului în zona Balada, pe strada Mircea Şeptilici în zona Serpentinelor şi în Parcul Curtea Domnească din zona centrală.

Judetul din Romania unde zapada a inceput sa rupa copacii
Judetul din Romania unde zapada a inceput sa rupa copacii

Pompierii au avut mai multe intervenții

În urma ninsorilor abundente, reprezentanții Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) au recomandat cetăţenilor să evite adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, dar şi a stâlpilor, panourilor publicitare şi construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, pentru a nu fi victimele unor posibile accidente, informează Agerpres.

Județul Botoșani se află sub o avertizare cod galben de ninsoare, până luni, la ora 18:00. În plus, meteorologii au anunțat deja că se va înteți și vântul. Potrivit meteorologilor, va ninge moderat cantitativ și se va depune un strat nou de zăpadă, pe alocuri de 10 cm, iar vântul va sufla cu viteze de 45…55 km/h. Vor fi și precipitații mixte, iar pe alocuri se va depune polei, care ar putea crea probleme pentru șoferi.

Autoritățile recomandă cetățenilor să fie pregătiți pentru condiții de iarnă, dacă sunt nevoiți să plece la drum și să se informeze despre condițiile de trafic. Este recomandat să aveți în mașină lucruri necesare în caz de urgență: lanțuri antiderapante, lopată pentru zăpadă, lanternă, un sac cu nisip, apă, pături, dar și un încărcător pentru telefon.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...