Judecătorii au stabilit termenul final în dosarul în care Elena Udrea și Ioana Băsescu sunt acuzate de finanțare ilegală a campaniei lui Traian Băsescu

Mihnea Tălău 26.05.2022, 16:07
Judecătorii au stabilit termenul final în dosarul în care Elena Udrea și Ioana Băsescu sunt acuzate de finanțare ilegală a campaniei lui Traian Băsescu

Completul de trei judecători ai ÎCCJ au acordat, joi, un nou termen, pentru data de 8 septembrie, în dosarul în care Ioana Băsescu este acuzată alături de Elena Udrea de finanţare ilegală a campaniei electorale a lui Traian Băsescu, pentru alegerile prezidenţiale din 2009.

Pe 8 septembrie este așteptată decizia finală

La termenul de astăzi, instanța a audiat mai mulți martori și a mai stabilit ca tot în 8 septembrie să fie pledoaria finală pentru Elena Udrea, și Ioana Băsescu.

Curtea de Apel Bucureşti a condamnat-o pe Elena Udrea la 8 ani închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunilor de instigare la luare de mită şi spălare a banilor. Și Ioana, fiica fostului preşedinte Traian Băsescu, a fost condamnată la 5 ani închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunilor de instigare la delapidare şi instigare la spălarea banilor.

Elena Udrea, mesaj pentru fetița sa, din arest
Elena Udrea, mesaj pentru fetița sa, din arest

Deși s-a spus că la termenul de joi va fi audiată video și Elena Udrea, care a acceptat să vorbească, în final acest lucru nu s-a mai petrecut. Avocatul Veronel Rădulescu spune că acest lucru a fost din cauza stării de sănătate, în timp ce procurorul susține că a vrut să fie audiată, dar a plecat din sală chiar înainte de acel moment, informează Romania TV.

De ce se grăbea Elena Udrea spre Grecia

Elena Udrea este reținută în Bulgaria unde așteaptă să fie extrădată în România. Ea a fugit din țară la data de 7 aprilie, cu puțin timp înainte ca instanța supremă să pronunțe soluția definitivă de condamnare în dosarul Gala Bute. Aceasta a fost reţinută aproape de punctul de frontieră Kulata, la graniţa Bulgariei cu Grecia, după o solicitare urgentă a Poliţiei Române de a opri un vehicul care intrase în Bulgaria. La cererea autorităţilor române, aceasta a fost reţinută pentru 24 de ore pentru a o împiedica să părăsească ţara sau să fugă, după care a fost arestată preventiv.

Avocatul Elenei Udrea a declarat în fața instanței că fostul ministru nu a vrut să fugă ci se îndrepta către o clinică de fertlizare in vitro, în Grecia, pentru o procedură pentru a mai face un copil.

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...