VIDEO

Jose Mourinho, criză de nervi la un meci din Serie A. Ce a putut face antrenorul de la AS Roma VIDEO

Gabriel Peneș 19.09.2022, 13:29
Jose Mourinho, criză de nervi la un meci din Serie A. Ce a putut face antrenorul de la AS Roma VIDEO

Jose Mourinho, criză de nervi la un meci din Serie A. Tehnicianul portughez de la AS Roma este recunoscut pentru temperamentul său vulcanic. Deși a devenit unul dintre cei mai titrați antrenori din istorie, cel supranumit „The Special One” trăiește și acum la temperatură maximă meciurile echipelor pe care le antrenează. Așa a fost cazul în ultima etapă din Serie A, când Jose Mourinho a fost la un pas să-l ia la bătaie pe arbitrul partidei AS Roma-Atalanta.

Jose Mourinho, criză de nervi la un meci din Serie A

Jose Mourinho, criză de nervi la un meci din Serie A. Tehnicianul portughez de la AS Roma a explodat de nervi în timpul partidei pe care echipa sa a jucat-o, duminică, pe teren propriu, împotriva celor de la Atalanta, în cadrul etapei a 7-a a primei ligi italiene. La scorul de 1-0 pentru oaspeți, în minutul 56, „The Special One” s-a dezlănțuit la adresa arbitrului întâlnirii, Daniele Chiffi.

Mourinho a cerut vehement penalty pentru gruparea sa, la o fază controversată, dar centralul nu a fost de acord. Antrenorul portughez de 59 de ani a protestat vehement și a intrat chiar pe teren câțiva metri, pentru a-l admonesta pe cavalerul fluierului. Acesta n-a stat pe gânduri și i-a arătat cartonașul roșu lui Mourinho, moment în care lusitanul și-a pierdut cumpătul și a vrut să se năpustească asupra arbitrului.

A fost oprit cu greu de oamenii din staff-ul său, dar a revărsat un potop de înjurături la adresa lui Chiffi. Atalanta a câștigat partida cu 1-0, unicul gol al meciului de pe Stadio Olimpico fiind marcat de Giorgio Scalvini, în minutul 35.

Ce a putut face antrenorul de la AS Roma

Jose Mourinho o antrenează pe Roma din vara lui 2021, după ce a fost demis de la Tottenham. În sezonul trecut, el și gruparea sa au reușit să câștige trofeul Conference League. Tehnicianul portughez a intrat în istoria fotbalului, devenind doar al treilea antrenor care cucerește un trofeu european în 3 decenii diferite, după Alex Ferguson și Trapattoni.

Mourinho a reușit să câștige cu Cupa UEFA, cu Porto, în 2003 și Liga Campionillor în 2004, cu aceeași echipă. Și-a trecut în cont o nouă Ligă, cu Inter, în 2010, iar cu Manchester United a luat Europa League în 2017. De asemenea, el este primul antrenor care a câștigat cele 4 competiții.

La sfârșitul finalei Conference League 2021, scor 1-0 contra celor de la Feyernoord, Mourinho a devenit nostalgic și a lăcrimat, declarând că se simte cam bătrân deja.

„Sunt atât de multe lucruri care îmi trec prin minte acum, toate în același timp. Sunt la Roma de 11 luni. Am realizat încă de la început unde am venit. Așa cum le-am spus băieților în vestiar, am făcut exact ce ne-am propus, ne-am calificat în sezonul viitor de Europa League. Am muncit foarte bine de-a lungul sezonului. În această seară nu doar că am câștigat, dar am intrat în istorie.

Mi s-a spus că doar eu, Sir Alex și Giovanni Trapattoni am câștigat trofeu european în 3 decenii diferite. Mă face să mă simt puțin cam bătrân, dar este frumos pentru cariera mea. Acum, o să mă duc în vacanță, o să stau pe plajă și o să mă gândesc la acest lucru pentru un timp”, a spus Mourinho, citat de Daily Mail, după finala disputată la Tirana, în Albania.

AS Roma ocupă locul 6 în actuala ediție de Serie A, cu 13 puncte, după 7 etape. Atalanta este pe 2, cu 17 puncte, la egalitate cu Napoli, care are un golaveraj superior. Din cauza eliminării din partida cu echipa din Bergamo, Jose Mourinho nu va fi prezent pe bancă la meciul din viitoarea echipă, contra fostei sale echipe din Serie A, Inter Milano.

 

 

Urmăriți Impact.ro și pe
Gabriel Peneș
- Născut în 1966, absolvent de Istorie, lucrez în presă din 1996       -    Redactor, playtech.ro, 23.06.2021 -       -     Redactor, playsport.ro, 16.01. 2021 - 03.06....