Jose Mourinho, cucerit de un fotbalist român. Jucătorul nu are nicio selecție la naționala României

Gabriel Peneș 23.08.2022, 14:01
Jose Mourinho, cucerit de un fotbalist român. Jucătorul nu are nicio selecție la naționala României

Jose Mourinho, cucerit de un fotbalist român. „The Special One” o pregătește din vara lui 2021 pe AS Roma, echipa unde a făcut istorie portarul Bogdan Lobonț. Gruparea capitolină a învins cu 1-0 pe nou-promovata Cremonese într-o partidă din etapa a 2-a din Serie A. În ciuda diferenței de valoare, echipa din Cremona, la care joacă Vlad Chiricheș. căpitanul naționalei și goalkeeperul Ionuț Radu, a rezistat eroic, unul dintre români impresionându-l pe tehnicianul portughez.

Jose Mourinho, cucerit de un fotbalist român

Jose Mourinho, cucerit de un fotbalist român. AS Roma, echipa pregătită de tehnicianul portughez a învins-o pe nou promovata Cremonese, scor 1-0, într-un meci din cadrul etapei a 2-a din Serie A. În ciuda diferenței de valoare, formația din „Cetatea Eternă” a avut mari probleme în a se impune, unicul gol fiind marcat de Smalling, în minutul 65.

La finalul partidei, „The Special One” a lăudat formația în rândul căreia joacă fundașul Vlad Chiricheș și portarul Ionuț Radu. El a caracterizat prestația lui Radu drept „fantastică”.

„Felicitări lui Cremonese! În primele 20-25 de minute am avut şanse de a marca şi de a închide meciul, însă nu am reuşit. Am înfruntat o echipă bună, bine organizată şi cu un antrenor de calitate. Nu a fost un meci simplu. Felicitări şi arbitrului, şi el a fost bun.

Puteam să rezolvăm meciul din primele 20 de minute, dar s-au închis foarte bine. Radu a fost fantastic, iar atunci când o echipă favorită nu închide meciul îi este foarte dificil ulterior”, a spus Jose Mourinho (59 de ani), citat de Orange Sport.

Jose Mourinho, cucerit de un fotbalist român. Jucătorul nu are nicio selecție la naționala României
Portarul Ionuț Radu a ajuns în această vară la Cremonese, echipă nou-promovată în Serie A, după ce n-a avut nicio șansă să se impună la Inter

Jucătorul nu are nicio selecție la naționala României

Ionuț Radu a ajuns la Cremonese în această vară, de la Inter, unde nu a avut nicio șansă să se impună ca titular. Mai mult, plecarea sa a fost grăbită și de gafa uriașă pe care portarul român a făcut-o în partida cu Bologna, când a oferit victoria pe tavă adversarilor. Inter a pierdut cu 1-2, ea pierzând puncte decisive în lupta pentru titlu, ce avea să revină în cele din urmă rivalilor de la AC Milan.

În 2019, Ionuț Radu era căpitanul și liderul naționalei U21 ce reușea, cu Mirel Rădoi pe bancă, să ajungă în semifinalele EURO 2019 pentru echipele de tineret. Ulterior, însă, el a rămas o veșnică rezervă la Inter. Și nici nu are vreo apariție în poarta naționalei de seniori a României.

Mai mult, abia transferat la Cremonese, el a gafat din nou în meciul cu Fiorentina, băgându-și practic mingea-n propria poartă în ultimul minut de joc. Fiorentina a câștigat partida cu 3-2, grație „reușitei” lui Radu.

Portarul român de 25 de ani a fost apărat de antrenorul formației din Cremona, Massimiliano Alvini. Acesta a dat de înțeles că se va baza în continuare pe serviciile lui Radu, ceea ce s-a și întâmplat.

„În fiecare zi ne-am concentrat pe antrenamente pentru a încerca să ne perfecționăm, nimic altceva. Punctul lui forte (n.r. – al lui Ionuț Radu) este că se poate dedica complet antrenamentelor în fiecare zi. De acolo vine perfecţionarea jucătorului. I-am spus să se dedice complet perfecţionării”, a spus Alvini, potrivit Tuttomercatoweb.

După două etape, Cremonese e pe locul 18, cu niciun punct (2-3 cu Fiorentina și 0-1 cu Roma). Trupa lui Jose Mourinho are punctaj maxim și e pe 3, la egalitate cu Napoli și Inter.

Urmăriți Impact.ro și pe
Gabriel Peneș
- Născut în 1966, absolvent de Istorie, lucrez în presă din 1996       -    Redactor, playtech.ro, 23.06.2021 -       -     Redactor, playsport.ro, 16.01. 2021 - 03.06....