Joe Biden, testat negativ la Covid-19. Fusese considerat vindecat, însă președintele SUA ieșea totuși pozitiv la teste. Update

Dumitrică Roxana 06.08.2022, 22:45
Joe Biden, testat negativ la Covid-19. Fusese considerat vindecat, însă președintele SUA ieșea totuși pozitiv la teste. Update

Update sâmbătă, 6 august, ora 22:39. Medicul personal al lui Joe Biden, Kevin C O’Connor, a anunţat, sâmbătă seară, că liderul de la Casa Albă a fost testat negativ la Covid-19. Liderul SUA a făcut un test antigen care a avut rezultat negativ. Chiar și așa, președintele Biden va rămâne în izolare până la un nou rezultat negativ. Între timp, medicul a anunțat că șeful statului american se simte în continuare bine.

Update sâmbătă, 30 iulie, ora 22:18. Joe Biden a fost testat, din nou, pozitiv pentru Covid 19, potrivit unui comunicat transmis de medicul Casei Albe, notează Agerpres. Președintele SUA se simte bine și nu are niciun simptom.

– Știre inițială –

Președintele american Joe Biden a fost testat negativ pentru COVID-19 marți seara și miercuri dimineața, după ce s-a infectat cu coronavirus săptămâna trecută, a spus medicul său, potrivit Reuters.

Preşedintele Biden, diagnosticat cu Covid

Biden nu mai are febră și simptomele sale au dispărut aproape complet, a spus medicul său, dr. Kevin O’Connor. Preşedintele este foarte puţin răguşit şi suferă în continuare de o uşoară congestie nazală. La 79 de ani, liderul Statelor Unite – care are schema de vaccinare completă şi două rapeluri – se încadrează în categoria persoanelor cu risc de a dezvolta simptome grave.

Președintele SUA a avut simptome ușoare care s-au îmbunătățit constant de la rezultatul pozitiv al testului de joi. El va continua să poarte mască în prezența altor persoane timp de 10 zile. Şeful Statelor Unite a fost nevoit să stea în izolare.

Presedintele Statelor Unite ale Americii ar suferi de o boala grava

Luni, O’Connor declara că plămânii preşedintelui sunt „curaţi”, tensiunea și nivelul de oxigen sunt normale, iar președintele răspunde bine la tratament.

Ce probleme de sănătate are Joe Biden

Președintele american, Joe Biden, a fost diagnosticat cu o leziune pre-canceroasă la nivelul colonului, după investigațiile medicale de rutină. Polipul a fost identificat ca un „adenom tubular”, care este similar cu cel pe care Biden l-a extirpat în 2008. Tumora este este o leziune benignă, cu creștere lentă, dar considerată a fi pre-canceroasă.

Recomandarea medicală pentru preşedinte este doar monitorizarea obişnuită, iar o altă colonoscopie va trebui făcută doar peste 7-10 ani. În cadrul procedurii de colonoscopie,  a fost anesteziat. Biden a împlinit 79 de ani, fiind cel mai în vârstă preşedinte american la începutul mandatului.

De asemenea, medicul care supraveghează starea de sănătate a lui Biden a precizat că i-au rămas în atenție două aspecte. „Frecvenţa crescută şi gravitatea «curăţării gâtului» şi tusei în timpul discursurilor” şi o anomalie a mersului, care este „perceptibil mai ţeapăn şi mai puţin fluid decât în urmă cu aproximativ un an”.

 

Urmăriți Impact.ro și pe