După ce a gafat spunând că are cancer, Joe Biden a fost depistat pozitiv Covid-19. Cum se simte preşedintele SUA

Ana Anitoiu, Andra Daoud 21.07.2022, 18:35
După ce a gafat spunând că are cancer, Joe Biden a fost depistat pozitiv Covid-19. Cum se simte preşedintele SUA

Joe Biden a făcut mărturisire neașteptată, miercuri, în timp ce susținea un discurs. Președintele Statelor Unite ale Americii a spus că ar suferi de o boală gravă. Medicul liderului american și biroul de presă al Casei Albe au venit cu lămuriri.

Joe Biden are, de fapt, Covid-19

Update 21 iulie. Casa Albă transmite că președintele Joe Biden are, de fapt, Covid-19. Șeful statului american a fost testat pozitiv, însă are simptome ușoare, după cum a declarat secretarul de presă de la Casa Albă.

„În această dimineață, președintele Biden a fost testat pozitiv pentru COVID-19. Este complet vaccinat și prezintă simptome foarte ușoare. A început să ia Paxlovid. În conformitate cu liniile directoare ale CDC, el se va izola la Casa Albă și va continua să își îndeplinească pe deplin toate sarcinile în acest timp. A fost în contact telefonic cu membrii personalului Casei Albe în această dimineață și va participa la întâlnirile planificate la Casa Albă prin telefon și Zoom de la reședința sa”, se arată într-un comunicat de presă.

Oficialii au mai precizat că președintele va rămâne izolat până când va avea un test negativ și își va putea relua activitatea în persoană. Purtătorul de cuvânt a mai transmis că administrația prezidențială va oferi informații zilnice cu privire la starea lui Joe Biden.

„Conform protocolului standard pentru orice caz pozitiv la Casa Albă, Unitatea Medicală a Casei Albe va informa toate contactele apropiate ale Președintelui în cursul zilei de astăzi, inclusiv orice membru al Congresului și orice membru al presei care a interacționat cu Președintele în timpul călătoriei de ieri. Ultimul test anterior al președintelui pentru COVID a fost marți, când a avut un rezultat negativ”, mai precizează secretarul de presă al Casei Albe, Karine Jean-Pierre.

Știrea inițială:

Președintele american a făcut o vizită, miercuri, în Massachusetts. El a ajuns acolo la bordul Air Force One, ca să vorbească despre „criza climatică” legată de folosirea combustibililor fosili ce aruncă gaze cu efect de seră în atmosferă.

„Trebuia să pui ștergătoarele de parbriz pentru a îndepărta literalmente pata de ulei de pe geam. De aceea eu și atât de mulți alți oameni cu care am crescut avem cancer și de aceea, de mult timp,

Delaware are cea mai mare rată de bolnavi de cancer din tot teritoriul SUA”, a spus Joe Biden, descriind consecințele asupra sănătății pe care le-au avut rafinăriile de petrol aflate în apropierea casei în care a copilărit el în Claymont, Delaware.

Presedintele Statelor Unite ale Americii ar suferi de o boala grava
Joe Biden

Declarația lui Joe Biden, pusă sub semnul întrebării

Președintele american a făcut această declarație în timp ce vorbea în apropierea unei foste centrale electrice pe cărbune ce a fost convertită pentru a sprijini parcuri eoliene offshore.

New Work Post a scris că Joe Biden, în vârstă de 79 de ani, este cel mai în vârstă președinte al Statelor Unite ale Americii și că „acuitatea sa mintală este adesea o chestiune de dezbatere publică”.

Liderul american a anunțat că intenționează să obțină un al doilea mandat în anul 2024, iar „susținătorii săi” au spus că președintele se luptă ani de zile cu gafe sau remarci inexacte.

Ce au transmis medicul lui Joe Biden și Casa Albă

În ciuda afirmației făcute de Joe Biden referitoare la o presupusă luptă a sa cu boala secolului, doctorul său personal a declarat că președintele american este sănătos și apt să execute cu succes îndatoririle președinției.

În plus, biroul de presă al Casei Albe a clarificat că Joe Biden s-a referit la un tratament împotriva unui cancer de piele pe care l-a luat înainte de a deveni liderul Statelor Unite ale Americii. New York Post a scris că nu se știe de ce președintele a folosit timpul prezent al verbului „a avea” în acest context.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...