Joe Biden avertizează că Vladimir Putin ar putea fi sancționat, dacă Rusia atacă Ucraina. „Ar fi cea mai mare invazie de la Al Doilea Război Mondial”

Beatrice Dumitru 26.01.2022, 09:56
Joe Biden avertizează că Vladimir Putin ar putea fi sancționat, dacă Rusia atacă Ucraina. „Ar fi cea mai mare invazie de la Al Doilea Război Mondial”

SUA și Rusia se războiesc de la distanță pe fondul conflictului din Ucraina. NATO a pus în alertă 8.500 de soldați americani pentru a interveni în flancul estic. Mai mult, Joe Biden a avertizat că Vladimir Putin ar putea fi sancționat, dacă Rusia va ataca Ucraina. „Ar fi cea mai mare invazie de la Al Doilea Război Mondial”, spune președintele american.

SUA l-ar putea sancționa pe Vladimir Putin

Rusia a acuzat Occidentul de „escaladarea tensiunilor” cu privire la criza din Ucraina și neagă intenția de a intra în țara vecină. Cu toate acestea, Moscova a desfășurat peste 100.000 de soldați în apropierea graniței.

Președintele american Joe Biden spune că ar lua în considerare sancțiuni personale împotriva lui Vladimir Putin, dacă Rusia invadează Ucraina. Aceasta a mai afirmat că ar exista „consecințe enorme” pentru lume dacă Rusia ar face o mișcare împotriva țării care se află la granița sa de sud-vest, notează BBC.

Joe Biden avertizează că Vladimir Putin ar putea fi sancționat, dacă Rusia invadează Ucraina. „Ar fi cea mai mare invazie de la Al Doilea Război Mondial”
Joe Biden l-a avertizat pe Vladimir Putin.

„Dacă ar intra cu toate acele forțe, ar fi cea mai mare invazie de la al Doilea Război Mondial. Ar schimba lumea”, a declarat Joe Biden.

SUA nu trimite trupe în Ucraina

Biden a adăugat că se simte obligat să consolideze prezența NATO în Europa de Est, dar depinde de „ce face sau nu face Putin”, însă a repetat că nu există planuri de a trimite trupe în Ucraina, la o zi după ce 8.500 de soldați americani au fost puși în alertă sporită pentru a interveni în regiune.

Trebuie să lămurim clar că nu există niciun motiv pentru care nimeni, vreun membru al NATO, să-și facă griji dacă… NATO va veni în apărarea lor. Nu avem nicio intenție să mutăm forțe americane sau forțe NATO în Ucraina”, a spus el.

De asemenea, premierul britanic Boris Johnson a declarat că aliații occidentali vor răspunde oricărei incursiuni cu sancțiuni economice „severe”, adăugând că Marea Britanie este pregătită să desfășoare trupe pentru a-i proteja pe aliații NATO din regiune.

Rusia a răspuns furioasă la remarci și a acuzat SUA și NATO că „inundă” Ucraina cu arme și consilieri occidentali.

Nu există nicio explicație pentru ceea ce face flota americană în apropierea coastei Rusiei”, a declarat Misiunea Permanentă a Moscovei la Națiunile Unite într-un comunicat.

Separat, administrația Biden a precizat că lucrează cu furnizorii de petrol și gaze din întreaga lume pentru a spori transporturile către Europa în cazul în care Rusia va întrerupe aprovizionarea. Moscova furnizează în prezent aproximativ o treime din țițeiul și gazele importate de Uniunea Europeană.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...