Joe Biden, anunțul momentului pentru 2024. Lui Putin nu o să-i placă deloc

Beatrice Dumitru 25.04.2023, 14:44
Joe Biden, anunțul momentului pentru 2024. Lui Putin nu o să-i placă deloc

Joe Biden, președintele SUA, a făcut anunțul momentului într-un videoclip în care declară că este treaba lui să apere democrația americană. Clipul începe cu imagini de la atacul din 6 ianuarie 2021 asupra Capitoliului de către susținătorii fostului președinte Donald Trump. Anunțul de ultim moment al  lui Joe Biden nu va fi deloc pe placul lui Vladimir Putin.

Anunțul lui Joe Biden

Joe Biden, în vârstă de 80 de ani, și-a anunțat cadidatura pentru al doilea mandat la Casa Albă. la alegerile din 2024, printr-un clip video, sub sloganul „Să ne terminăm treaba”. El susține că merită încă patru ani de mandat și că vârsta nu îi va împiedica capacitatea de a guverna. Joe Biden este cel mai în vărstă președinte al SUA din istorie.

Clipul video de trei minute începe cu cuvântul „Freedom” (Libertate). Joe Biden a precizat că dreptul la avort, apărarea democrației, dreptul la vot și securitatea socială vor fi printre subiectele cele mai importante ale campaniei din 2024.

„Când am candidat pentru funcția de președinte în urmă cu patru ani, am spus că suntem într-o luptă pentru sufletul Americii și încă suntem. Nu este momentul să fiu mulțumit. De aceea candidez pentru a fi reales. Să terminăm treaba asta. Știu că putem”, a spus Joe Biden, cel de-al 46-lea preşedinte al SUA, citat de Reuters.

Mesajul transmis de Joe Biden

Joe Biden a mai spus că alegătorii vor avea de ales între a lăsa generației următoare „mai multă libertate sau mai puţină”, „mai multe drepturi sau mai puţine”.

Fiecare generație de americani a înfruntat un moment în care au fost nevoiți să apere democrația, să lupte pentru libertățile individuale, pentru dreptul de a vota și pentru drepturile civile. Acum e rândul nostru”, a mai afirmat președintele american în clipul său.

În cei doi ani de când este președinte al SUA, Joe Biden a obținut aprobarea Congresului pentru miliarde de dolari pentru a combate pandemia COVID-19 și pentru noi infrastructuri și s-a înregistrat cel mai scăzut nivel al șomajului din 1969, deși un nivel ridicat al inflației în ultimii 40 de ani i-a stricat recordul economic.

Anunțul lui Joe Biden că va candida pentru un nou mandat la Casa Albă are loc la patru ani de la ziua în care se lansa în cursa pentru alegerile din 2020 cu Donald Trump. La 80 de ani, acesta este cel mai bătrân președinte din istoria SUA, iar  sondajele au reflectat în mod constant îngrijorarea cu privire la vârsta lui, chiar și în rândul democraților. Dacă va câştiga alegerile din 2024, Joe Biden va avea 86 de ani la sfârşitul celui de-al doilea mandat.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...