Joe Biden a aprobat oficial trimiterea trupelor americane în Europa pe fondul amenințării Rusiei. 1000 de soldați vor ajunge în România

Beatrice Dumitru 02.02.2022, 16:39
Joe Biden a aprobat oficial trimiterea trupelor americane în Europa pe fondul amenințării Rusiei. 1000 de soldați vor ajunge în România

Rusia a masat peste 100.00o de soldați la granița cu Ucraina, iar Occidentul se teme că Vladimir Putin va ordona invadarea țării vecine. Ca dovadă de sprijin în fața agresiunii Moscovei, SUA și NATO au decis trimiterea trupelor americane în Europa de Est, inclusiv în România, mișcare aprobată oficial de Joe Biden.

SUA trimit trupe în Europa de Est

Rusia a cerut Occidentului ca NATO să oprească expansiunea în zona estică și să-și retragă trupele din România și Bulgaria. Însă președintele Joe Biden a aprobat, oficial, desfășurări suplimentare de trupe americane în Europa de Est, iar Pentagonul urmează să anunțe că acestea vor fi trimise „în următoarele zile”, au declarat oficiali americani.

Desfășurările reprezintă o dovadă de sprijin față de aliații NATO care se simt amenințați de mișcările militare ale Rusiei la granița cu Ucraina. Se așteaptă ca Pentagonul să anunțe că mii de trupe americane suplimentare se vor desfășura în locații din Europa și vor include aproximativ 2.000 de soldați americani în Polonia și alte câteva mii în țările din sud-estul NATO, inclusiv în România, au mai spus oficiali americani, pentru CNN.

În țara noastră ar urma să ajungă 1.100 de soldați americani.

Joe Biden a aprobat oficial trimiterea trupelor americane în Europa pe fondul amenințării Rusiei. Soldați vor ajunge și în România
SUA trimite trupe în România.

SUA au pus 8.500 de soldați în alertă maximă

SUA au pus 8.500 de soldați în alertă maximă în cazul în care este nevoie rapid de forțe americane. Dar SUA și NATO au zeci de mii de alte trupe deja în Europa, pe care le pot folosi pentru orice desfășurare suplimentară pentru a sprijini aliații est-europeni. Unele dintre trupele care vor fi dislocate în curând sunt deja staționate în Europa, au spus sursele, în timp ce altele vor veni din SUA .

Săptămâna trecută, SUA și câțiva aliați au discutat pentru a desfășura alte mii de trupe în țările NATO din Europa de Est înainte de orice posibilă invazie rusă, ca dovadă de sprijin în fața agresiunii Moscovei.

Președintele Joe Biden a declarat pe 28 ianuarie că va muta forțele „în termen scurt”, deoarece Rusia și-a consolidat forțele în apropierea graniței cu Ucraina, stârnind temeri că ar putea invada din nou această țară, așa cum a procedat și în 2014.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...