Jaful care a zguduit un oraș din România, în seara de Crăciun. Prada – bani mulți și cocoșei de aur

Ioana Bucur 27.12.2021, 08:20
Jaful care a zguduit un oraș din România, în seara de Crăciun. Prada – bani mulți și cocoșei de aur

Sărbătorile de iarnă au început cu stângul pentru o familie din România. Hoții au dat lovitura vieții, reușind să fure, dintr-o singură casă, o avere în toată regula: zeci de mii de euro, bijuterii și 12 cocoșei de aur. Au comis, totuși, o greșeală uriașă. Cei prădați au depus deja plângere la Poliției. Ce au transmis oamenii legii, la scurt timp după incident.

Jaf ca-n filme, în seara de Crăciun

În timp ce românii sărbătoreau și se bucurau de momente de liniște și fericire alături de familie și prieteni, hoții acționau, punând în aplicare un plan ce pare desprins din filmele de acțiune. Ținta le-a fost o locuință de pe strada Splaiul Morilor din Lugoj, iar prada, uriașă.

Nevrând să intre în blocul în care se afla apartamentul vizat și în care nu era nimeni în seara de Crăciun, au intrat prin escaladare de la etaj, au forţat uşa și, în doar câteva minute, s-au făcut nevăzuți cu 50.000 de euro, 12 cocoşei de aur şi alte bijuterii. Ziua aleasă și modul în care au acționat duc la o singură concluzie: au acționat la pont.

Însă planul spectaculos al hoților a avut o mare problemă: în zonă sunt montate mai multe camere de supraveghere.

Din primele informații, locuința prădată în seara de Crăciun ar aparține proprietarei unui magazin din Lugoj. Partea vătămată a depus plângere la Poliţia Lugoj, dar, deocamdată, niciun suspect nu a fost reținut.

Reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Timiș au transmis că oamenii legii au deschis deja un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

„Poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, cercetările fiind continuate în vederea identificării autorilor şi luarea măsurilor legale care se impun”, au transmis cei de la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Timiş.

Jaful care a zguduit un oraș din România, în seara de Crăciun. Prada - bani mulți și cocoșei de aur

Incident șocant într-un spitalul din Lugoj

La începutul lunii decembrie, medicii și pacienții de la Spitalul din Lugoj au trăit au trăit momente de spaimă, la doar câteva luni după ce o lampă s-a desprins în sala de operații și a lovit o asistentă în cap.

Managerul unității medicale a declarat că tavanul s-a prăbușit în spălătoria spitalului și că niciun angajat nu era în incintă în momentul incidentului.

„S-au făcut lucrări de reabilitare acolo în urmă cu mai puțin 3 ani, dar acum e nevoie de o reabilitare serioasă”, a spus managerul, Ionuț Cocoș.

Potrivit acestuia, zona a fost delimitată, iar pagubele urmau să fie evaluate.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...