Îți amintești țigările Carpați? La ce preț a ajuns să se vândă astăzi un pachet de tutun pentru nostalgicii vremurilor de demult

Badea Violeta, Mihai Ianoși 28.01.2023, 17:14
Îți amintești țigările Carpați? La ce preț a ajuns să se vândă astăzi un pachet de tutun pentru nostalgicii vremurilor de demult

Țigările Carpați erau cândva extrem de cunoscute în țara noastră. Cu siguranță, românii care au acum în jur de 50 de ani își amintesc cu drag de ele. Deși țigările Carpați nu aveau filtru erau considerate de unii ca fiind extrem de calitative. Le duci dorul? Ei bine, află la ce preț a ajuns să se vândă astăzi un astfel de pachet de tutun.

Cât costă astăzi un pachet de țigări Carpați? Vei avea un șoc când vei afla prețul

În anii comunismului, țigările Carpați au fost foarte apreciate de toți fumătorii români. În zilele noastre, însă, puțini oameni mai concep să fumeze aceste țigări fără filtru. Totuși, nostalgicicii le-ar plăcea să le mai savureze.

Însă, în zilele noastre, pachete de țigări Carpaţi mai poți găsi doar la colecţionari, iar prețul este unul amețitor. Tariful unui singur pachet este mai mare decât al oricărui alt pachet de țigări aflat acum pe piață.

Dacă arunci o privire pe aplicațiile de profil, poți observa că un singur pachet de țigări Carpați a ajuns să coste între 150 și 300 de lei! În schimb, o colecție poate costa nu mai puțin de 3.500 de lei. Impresionant, nu-i așa?

Asta în condiţiile în care, în trecut, mai precis înainte de 1989, acesta era vândut la preț de chilipir. Mai exact, pe vremea comunismului, țigările Carpați costau puțin peste trei lei.

Citește și Vești proaste pentru acești români. Vor plăti mai mult pentru un pachet de țigări în 2023!

Cat mai costa azi un pachet de tigari Carpati
Tigarile Carpati erau la mare cautare in perioada comunismului

Unde se produceau țigările Carpați

Țigările Carpați au fost fabricate în mai multe zone din România, însă doar două fabrici au rămas în istorie datorită acestui celebru brand: Sfântu Gheorghe și Târgu Jiu.

„În 1957, când m-am angajat la Fabrica de Ţigarete, eram 900 de salariaţi. În 1990, când am ieşit la pensie, erau 1200. Reparaţia capitală s-a făcut când încă eram acolo, prin 1985-1986, atunci s-au făcut din nou drumurile, instalaţia electrică, au fost aduse utilaje noi din Cehoslovacia.

Mergea extraordinar de bine şi aveam cerinţe mari. Era o fabrică foarte frumoasă, vestită pentru mărcile autohtone. Nu-mi vine să cred că s-a ales praful”, a precizat Elena Diaconescu, în vârstă de 78 de ani, fosta contabilă a uzinei de tutun.fostă contabilă la fabrica de ţigări din Târgu-Jiu, potrivit Mediafax.

„A fost o fabrică foarte bine organizată. Am început cu Carpaţi, Plugarul, Mărăşeşti, până la Amiral, Snagov. Eu nu fumam, iar mirosul m-a afectat şi pe mine, am făcut un fel de astm din cauza inhalării mirosului”, a mai adăugat femeia.

Citește și Ce se va întâmpla cu afișele de la videochat-ul pe care îl promovează Bianca Drăgușanu, afacere din care s-au îmbogățit frații Tate? CNCD: „Eu aș fi mai restrictiv cu promovarea, cum se promovează și țigările sau alcoolul, aș limita și aici publicitatea”!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...