Îți amintești moneda de 1000 de lei? Sumă colosală cu care se vinde pe internet, sigur o ai și tu printr-o pușculiță uitată

Stan Filon 14.01.2023, 15:31
Îți amintești moneda de 1000 de lei? Sumă colosală cu care se vinde pe internet, sigur o ai și tu printr-o pușculiță uitată

Monedele vechi i-au atras întotdeauna pe iubitorii de istorie. Numismatica i-a cuprins în mrejele sale pe români, care sunt dispuși să ofere sume foarte mari de bani pentru monede vechi. De exemplu, moneda de 1000 de lei care circula în urmă cu câțiva ani a ajuns la mare căutare!

Sumă colosală cu care se vinde pe internet moneda de 1000 de lei din anul 2001

Numismatica este știința auxiliară a istoriei având drept obiect de cercetare tipurile de monede, descrierea lor, descifrarea legendelor, materialul din care sunt monedele confecționate, raporturile dintre diferitele categorii de monedă, circulația monetară, alcătuirea Corpusurilor de monede, evoluția sistemelor monetare dispărute.

Ei bine, de toate cele descrise mai sus sunt atrași ca un magnet și foarte mulți români, care își doresc să aibă anumite monede în colecția lor. Pentru a-și atinge scopul, aceștia sunt dispuși să cheltuie sume mari de bani. Așa au apărut multe anunțuri pe site-uri de vânzări din România.

Suma colosala cu care se vinde pe internet moneda de 1000 de lei din anul 2001
Suma colosala cu care se vinde pe internet moneda de 1000 de lei din anul 2001

Monede vechi de 20 de ani, prețuri piperate

Aceste site-uri sunt pline de vânzători care comercializează o bucată de istorie, odată cu monede și bancnote vechi, scoase din circulație. Chiar dacă unele au fost scoase din circulație de doar 20 și ceva de ani, iată că sunt foarte căutate, așa cum se întâmplă cu moneda de 1000 de lei din anul 2001.

Aceasta se vinde pe site-ul de anunțuri OLX cu suma de 14.000 de lei. Această piesă veche este destul de rară, iar dacă și tu o ai acasă te poți îmbogăți destul de repede. Persoana care a scos-o la vânzare pe site a specificat faptul că moneda se află într-o stare bună și este pentru colecție. Cu toate că piesa emisă în anul 2001 are un preț destul de mare, costul acesteia se poate negocia, așa cum precizează anunțul.

„Monedă 1000 lei 2001, stare buna, pentru colecție, păstrată în condiții foarte bune, negociabil”, scrie în anunțul postat pe site-ul OLX.

O altă monedă aflată la mare căutare este cea de 25 de bani, din vremea comunistă. Un vânzător a postat un anunț în care vinde o astfel de monedă, pentru suma de 6.000 de lei! Și cu acest vânzător se poate negocia, din fericire.

Gabriela Cristea se poate considera o norocoasă
Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...