Italia, la un pas de un nou dezastru din cauza coronavirusului. Ce au anunțat autoritățile

Cristian Cojocaru 04.11.2020, 09:24
Italia, la un pas de un nou dezastru din cauza coronavirusului. Ce au anunțat autoritățile

Italia se confruntă cu un nou adevărat dezastru din cauza coronavirusului. Cel mai mare număr de decese din cauza COVID-19 din 6 mai și până acum, în țară. Creșterea continuă a numărului de cazuri, are consecințe și pe partea deceselor. S-au înregistrat 30.000 de noi cazuri de infectare. Au fost raportați 353 morți de către Ministerul Sănătății din Italia. Acesta reprezintă cel mai mare număr de decese din 6 mai și până acum.

Italia se află în fața unui dezastru din cauza coronavirusului. Cifrele groazei

Luni au fost înregistrate 233 de decese și 22.253 de noi infectări.  Marți s-a ajuns la 353 de morți și 28.244 cazuri. Aceste cifre se adaugă la totalul de 39.412 persoane decedate până în prezent în Italia din cauza coronavirus,  Numărul total de cazuri de infectare este de 759.829 . Zona Lombardiei , zonă din care face parte și Milano, rămâne regiunea cea mai afectată. Acolo s-au raportat marţi 6.804 cazuri noi faţă de 5.278 luni. În Piemont, 3.169 de infectări anunţate marţi, această zonă ocupând locul doi în topul regiunilor afectate.

Restricţiile se vor înăspri,  în încercarea de a ţine sub control epidemia. având în vedere, printre altele, limitarea călătoriilor între cele mai afectate regiuni.  Pentru a proteja economia, autoritățile nu iau în calcul momentan introducerea unei noi carantine naționale.

Noile restricții din Peninsulă

Măsura cea mai importantă pe care o va lua guvernul italian o constituie însă interzicerea circulației pe timpul nopții. Această măsură va fi luată în încercarea de a limita răspândirea virusului, conform declarației de luni a lui Giuseppe Conte, premierul Italiei.

Premierul a mai adăugat că se vor aplica și măsuri locale, în zonele cu un număr crescut de cazuri. La nivel național, închiderea muzeelor și cursuri online pentru tot mai multe unități de învățământ. Tot ca noi măsuri, vor fi și limitarea numărului de pasageri în mijloacele de transport în comun și închiderea centrelor comerciale în weekend.

Premierul a mai declarat că în anumite regiuni, s-ar putea depăși pragul critic de bolnavi la terapie intensivă. Aceasta ar reprezenta consecința neluării unor noi măsuri. Sistemul public de sănătate nu a atins încă punctul critic.

Lockdown în mai multe țări

Mai multe țări europene au ales deja calea unui lockdown total. Deciziile Italiei nu au întârziat să apară, noile măsuri urmând a intra în aplicare. Germania a ales închiderea restaurantelor, barurilor şi locațiilor de evenimente până la sfârșitul lunii. Marea Britanie s-a aliniat la tipul de restricții, iar francezii întâlnesc o serie de reguli chiar mai stricte comparativ cu săptămâna trecută. Această criză sanitară a dat naștere unor proteste la nivel european, în Siclia, Spania dar si Belgia.

 

 

Urmăriți Impact.ro și pe