Ce se va întâmpla cu românii care vin acasă din țările cu măsuri dure de carantină. Nicușor Dan a luat decizia finală

Iancu Andreea / 02.11.2020, 15:11
Ce se va întâmpla cu românii care vin acasă din țările cu măsuri dure de carantină. Nicușor Dan a luat decizia finală

În contextul creșterii numărului de cazuri de coronavirus, primarul General al Capitalei ia în calcul faptul că mulți români vor reveni din străinătate în următoarea perioadă. Astfel, Nicușor Dan a anunțat care sunt condițiile pe care trebuie să le îndeplinească cetățenii români care vin acasă din țările în care este instituită carantina.

Ce măsuri ia Primarul Capitalei, Nicușor Dan, pentru românii care se întorc acasă din țări aflate în carantină

Luni, în cadrul ședinței Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență, primarul Nicușor Dan a anunțat ce se va întâmpla cu românii care se întorc acasă în următoarea perioadă. Oficialul a luat decizia de a identifica hotelurile care pot caza românii ce vor urma să intre în izolare dacă se întorc din țări aflate în carantină.

”Am decis să identificăm hotelurile care vor să colaboreze cu noi pentru carantinare. Vor fi mulți români care vor veni în România din țările care introduc măsuri dure de carantinare. Va fi un val”, a spus primarul Capitalei într-o declarație de presă comună cu prefectul Traian Berbeceanu.

Astfel, potrivit primarului Nicușor Dan, cetățenii care revin în România din țări cu o incidență mare a cazurilor de Covid-19, trebuie să stea în carantină. Asemenea situației din lunile martie-aprilie, sunt așteptați să vină în țară mai mulți români din state precum Spania, Italia, Germania și Franța.

Rata de infectare cu coronavirus, în funcție de județ foto - digi24.ro
Rata de infectare cu coronavirus, în funcție de județ
foto – digi24.ro

Ce spune primarul Nicușor Dan despre introducerea carantinei în București

Având în vedere că Bucureștiul se numără printre orașele care au depășit rata de incidență de 3 la mia de locuitori, unii specialiști ar recomanda impunerea măsurii de carantină în Capitală. Totuși, Nicușor Dan consideră că nu este cazul de o astfel de decizie.

Pe de altă parte, primarul Capitalei sugerează că în curând va fi implementat un sistem pe baza căruia cetățenii vor putea urmări distribuția cazurilor în municipiu.

“În privința Bucureștiului, la acest moment, în ansamblul lui, cred că nu se impune carantinarea. Însă, există un sistem informatic pe care ministerul, cu STS, îl implementează. A început deja implementarea, va fi gata în câteva zile. În baza acestui sistem vom avea distribuția geografică a cazurilor în interiorul municipiului. Atunci, dacă vom constata că pe o stradă, două, într-un mic cartier, avem focare, o astfel de măsură poate fi luată”, explică Nicușor Dan.

Pentru a putea carantina Bucureștiul pe cartiere sau străzi, primarul Capitalei se bazează pe sprijinul angajaților Poliției Locale, Poliției naționale, Jandarmeriei.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI