Israelul spune că începe pregătirile pentru a patra doză de vaccin. Cauza sunt noile variante contagioase

Cristian Cojocaru 05.09.2021, 14:56
Israelul spune că începe pregătirile pentru a patra doză de vaccin. Cauza sunt noile variante contagioase

Salman Zarka, coordonatorul campaniei de vaccinare a afirmat că Israelul începe pregătirile pentru administrarea celei de-a patra doze de vaccin. Noile variante ale virusului pun pe jar autoritățile din întreaga lume.

Israelul începe pregătirile pentru o nouă campanie de vaccinare

În cadrul unui interviu acordat radiolului public Kan, Salman Zarka a afirmat sâmbătă că Israel se pregătește de a oferi a patra doză a vaccinului pe motiv că noile variante ale virusului sunt foarte contagioase. Israel a fost prima țară din lume care a oferit cea de-a treia doză de ser populației.

În prezent, peste 2,5 milioane de israelieni sunt vaccinați cu trei doze. Chiar și așa, Salman este de părere că cea de-a patra doză de vaccin va fi necesară pentru a putea lupta împotriva noilor variante de coronavirus. Coordonatorul de combatere a pandemiei a afirmat că varianta Delta este mult mai contagioasă și aceasta va ajuta la creșterea numărului cazurilor noi precum și a internărilor în lunile care urmează.

”Aşa va fi viaţa noastră de acum înainte, în valuri”, a afirmat Salman Zarka.

israelul începe pregătirile
Aşa va fi viaţa noastră de acum înainte, în valuri – Salman Zarka

Noile doze for fi gata la sfârșitul acestui an

Coordonatorul campaniei, Salman Zarka este de părere că dozele de rapel pentru aceste noi variante de coronavirus ar trebui să fie gata până la sfârșitul acestui an sau, cel târziu la începutul anului 2022. În urmă cu ceva timp, Zarka afirma că dozele de rapel împotriva Covid-19 ar trebui administrate populației ”o dată oe an sau la cinci-șase luni”.

Cea de-a treia doză a început a fi administraă persoanelor cu vârsta de peste 60 de ani în data de 30 iulie, în timp ce actuala campanie de vaccinare se desfășoară într-un ritm rapid. Totodată, începând cu data de 29 august 2021, guvernul israelian a hotărât să scadă vârsta minimă pentru administrarea celei de-a treia doze de vaccin împotriva noilor tipuri de coronavirus, la 12 ani.

Acest lucru va ajuta foarte mult ca noua variantă de coronavirus Delta să nu se răspândească într-un mod alert, așa cum se întampla anul trecut când milioane de oameni erau infectate zilnic la nivel global. În acest moment, din cauza variantei Delta a coronavirusului, Israel se numără printre țările cu cea mai mare rată de infecție din lume.

În decursul zilei de joi, Ministerul Sănătății a anunțat că la nivelul țării au fost raportate 11.187 de cazuri noi, depistate cu cele 145.000 de teste efectuate, arătând o rată a pozitivității de 7,92 puncte procentuale. Această rată este cea mai mare înregistrată de la începutul pandemiei și până în prezent pe teritoriul Israelului.

Urmăriți Impact.ro și pe