Israelul reintroduce obligativitatea purtării măştii de protecţie. Ce a dus la această decizie

Ana Anitoiu, Coteț Alexandru 20.06.2021, 22:55
Israelul reintroduce obligativitatea purtării măştii de protecţie. Ce a dus la această decizie

Israelul reintroduce obligativitatea purtării măştii de protecţie în unele zone, la doar cinci zile după ce renunțase la această măsură de siguranță împotriva răspândirii coronavirusului. Ministerul Sănătății a explicat motivul.

Unde reintroduce Israelul obligativitatea purtării măştii de protecţie

Potrivit Ministerului Sănătății din Israel, măștile de protecție redevin obligatorii la interior, dar și la exterior, în zona Binyamina, la sud de Haifa, precum şi în Modiin-Makkabim-Reut, oraş aflat între Tel Aviv şi Ierusalim.

Această măsură de revenire la obligativitatea purtării măștii de protecție este implementată la doar cinci zile după ce se renunțase la ea, în contextul scăderii numărului de infecții la nivel național.

Israelul reintroduce obligativitatea purtarii mastii de protectie
Elevi cu masti de protectie

Motivul pentru care Israelul revine la obligativitatea purtării măştii de protecţie

Decizia de revenire la măștile de protecție a fost luată după ce au fost depistate două noi focare de coronavirus. Unul dintre acestea a fost identificat la o școală din Binyamina, unde 45 de elevi au fost testaţi pozitiv. Celălalt a fost găsit în Modiin, unde săptămâna trecută au fost înrgistrate aproximativ 20 de cazuri de Covid-19.

Focarul de coronavirus din Binyamina a fost identificat în urma unei operațiuni complexe de prelevare de probe ce a luat starul imediat ce a fost descoperit primul copil cu Covid-19. Apoi, au fost testate diferite grupe de vârstă din şcoală şi au fost găsite alte nouă cazuri de infectare cu coronavirus. S-au făcut teste și la alte şcoli şi au mai fost depistate 35 de îmbolnăviri.

Ce tulpină de coronavirus le dă bătăi de cap israelienilor

Toate probele au fost analizate la Centrul Naţional pentru Tehnologii Genomice. Rezultatele au arătat că tulpina indiană a coronavirusului este cea vinovată pentru epidemie. De altfel, această variantă, numită și ”Delta”, este cu 60% mai contagioasă față de cea britanică ce deocamdată este dominantă în Israel.

Deocamdată, sursa focarului apărut în Israel este în curs de investigare. Se crede că ar fi putut porni de la o familie care s-a întors recent din străinătate. Deși cea mai mare parte a populației adulte a Israelului este vaccinată anti-Covid-19, majoritatea copiilor sub 16 ani a rămas neimunizată până în acest moment. Serurile pentru grupa de vârstă 12-16 ani au devenit disponibile recent.

Israelul, aproape de finalul epidemiei de coronavirus

Israel, care are o populație de 9 milioane de locuitori, a dat startul campaniei de vaccinare anti-Covid-19 încă din luna decembrie. Peste 5.491.000 de cetăţeni au primit prima doză de ser, adică aproximativ 59% din întreaga populaţie, în timp ce peste 5.1497.000, aproximativ 55%, au primit și rapelul.

Numărul de noi cazuri de Covid-19 și cel al cazurilor grave de boală au scăzut brusc în Israel, în ultimele luni. În prezent, în această țară sunt doar 22 de pacienți cu coronavirus în stare gravă, faţă de aproximativ 1.200 la finalul lunii ianuarie. Cele mai multe secții Covid-19 din spitalele israeliene au fost închise. Bilanțul negru în cazul acestui stat, de la începutul pandemiei, a ajuns la 6.427 de decese.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...