Israelul nu a scăpat de covid-19. Zeci de mii de persoane s-au infectat în doar 24 de ore. Copiii, cei mai afectaţi

Ana Anitoiu, Ștefan Olteanu 24.08.2021, 23:05
Israelul nu a scăpat de covid-19. Zeci de mii de persoane s-au infectat în doar 24 de ore. Copiii, cei mai afectaţi

Israelul nu a scăpat de covid-19. Zeci de mii de persoane s-au infectat cu noul coronavirus în doar 24 de ore, pentru prima dată din ianuarie, iar copiii au fost cei mai afectați.

Cel mai mare număr de noi cazuri de Covid-19, în rândul copiilor cu vârsta de până la 9 ani

Ministerul Sănătății din Israel a raportat marți 9.831 de noi cazuri de coronavirus.  Conform ministerului, 6,63% din aproximativ 153.000 de teste pentru depistarea coronavirusului au fost pozitive în ultimele 24 de ore.

În plus, 12 persoane infectate au murit, iar numărul de bolnavi grav a scăzut la 678. Copiii cu vârsta de până la 9 ani continuă să reprezinte în Israel cel mai mare număr din noile infecţii cu coronavirus.

Israelul nu a scapat de covid-19. Zeci de mii de persoane s-au infectat in doar 24 de ore
Masti de protectie

Câte persoane au fost vaccinate anti-Covid-19 în Israel

Aproape o cincime din populația Israelului a primit cea de-a treia doză de vaccin. Mai precis, doar 59% din aproximativ 9,4 milioane de israelieni au fost imunizați de două ori împotriva coronavirusului. Aproape 17% au primit deja o a treia doză de vaccin anti-Covid-19.

La data de 30 iulie, Israelul a început să administreze cea de-a treia doză de vacin anti-Covid-19 de la Pfizer/BioNTech la persoanele cu vârsta de peste 60 de ani, fiind prima țară care a luat această decizie.

Pragul de vârstă al persoanelor eligibile pentru a fi imunizate anti-Covid-19 a fost scăzut, joia trecută, la 30 de ani, cu cel puțin cinci luni de la cea de-a doua doză. Autoritățile au anunțat că acest prag de vârstă ae putea să fie coborât și mai mult.

Valul 4 al pandemiei de coronavirus, în România

Între timp, în România, ministrul Sănătății a declarată că INSP a estimat că la sfârșitul lunii septembrie va fi înregistrat vârful celui de-al patrulea val al pandemiei de coronavirus. În cel mai pesimist scenariu, ar urma să fie spitalizați în țară 4.000 de oameni cu Covid-19.

Medicul Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a declarat că varianta Delta a coronavirusului se răspândește foarte repede, în doar două-trei minute de contact fără mască de protecție.

De asemenea, managerul Spitalului ”Victor Babeș” din București, conf. dr. Simin Aysel Florescu a atras atenția asupra faptului că în ultima vreme, coronavirusul a ucis și oameni cu familii tinere, sănătoși.

”Este un lucru absolut dramatic, nu numai îngrijorător. Au murit cu zile din cauza acestei boli din simplu motiv pentru că nu erau vaccinați și, în al doilea rând, pentru că au venit la spital foarte târziu din momentul în care a debutat simptomatologia bolii. Au venit către ziua a zecea de le debut, lucru care face sarcina noastră aproape imposibilă”, a spus doctorul.

Urmăriți Impact.ro și pe