Irinel Columbeanu, executat silit pentru neplata facturilor la curent. Ce s-a întâmplat de fapt (Exclusiv)

Ana Anitoiu 02.06.2022, 15:43
Irinel Columbeanu, executat silit pentru neplata facturilor la curent. Ce s-a întâmplat de fapt (Exclusiv)

Irinel Columbeanu riscă să fie executat silit pentru neplata facturilor la curent, după ce furnizorul de energie electrică a cerut acest lucru. Omul de afaceri s-a făcut foc și pară atunci când a aflat și a dezvăluit ce are de gând să facă în următoarea perioadă.

Irinel Columbeanu, despre solicitarea ca el să fie executat silit pentru neplata curentului

Mai exact, Irinel Columbeanu riscă să fie executat silit pentru neplata facturilor la curent în valoare de 530 de lei, pentru vila de la Izvorani ce a ars din temelii și pe care el a părăsit-o să în anul 2013, când banca i-a pus sechestru pe toate bunurile pentru neplata unui împrumut de cinci milioane de euro.

Omul de afaceri a explicat pentru playtech.ro că în vila de la Izvorani, unde el a locuit cu modelul Monica Gabor, nu se consumă curent electric, așa că această factură la nu poate fi justificată.

„Cum o casă nelocuită, incendiată, care a ars complet poate genera consum de energie electrică? Și debranșată de la rețea, de ei înșiși. Cred că numai în România se poate întâmpla așa ceva. Acolo nu locuiește nimeni, cine consumă? Insectele, șobolanii?

Cum s-au acumulat facturi pe care nu le-am plătit pentru că în mintea mea, doar spiritele care au dat foc casei, probabil se încălzesc la reșou?”, a spus Irinel Columbeanu pentru playtech.ro.

Irinel Columbeanu, executat silit pentru neplata facturilor la curent
Irinel Columbeanu

Ce are de gând să facă Irinel Columbeanu

Pe de altă parte, Irinel Columbeanu a spus că se gândește să plătească cei 530 de lei, în contextul în care suma este mică, doar ca să evite să-și petreacă timpul prin tribunale. Omul de afaceri se gândește, însă, că este posibil ca ulterior să se trezească cu alt astfel de facturi.

„Nu știu ce să fac, o să mă interesez. Probabil un recurs, o expertiză să se vadă că acolo nu-i curent.”, a mai spus Irinel Columbeanu, precizând că nu va lăsa lucrurile așa.

Irinel Columbeanu a mai acuzat că furnizorii de utilități „jecmănesc” o țară întreagă și la fel de vinovați sunt și cei care le permit acest lucru. Omul de afaceri a adăugat că trebuie să se lupte împotriva acestora și că, în opinia lui, singura metodă ar fi cu „rachete super-balice”. Deocamdată, instanța nu a acordat încă un termen de judecată în dosarul referitor la executarea silită.

Vila de la Izvorani, aflată pe malul lacului Snagov, se întidea pe 1.000 de metri pătrați. Imobilul avea 15 camere, 10 băi, precum și piscină, saună și sală de cinema. După ce Irinel Columbeanu a părăsit această locuință, vila a fost închiriată ocazional și ulterior scoasă la vânzare pentru 3,9 milioae de euro. Însă, nu s-a găsit cumpărător, iar de la incendiu, imobilul a rămas nerenovat.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...