Irinel Columbeanu a fost un elev problemă. De ce avea mereu nota scăzută la purtare

Mihnea Tălău 02.12.2022, 15:22
Irinel Columbeanu a fost un elev problemă. De ce avea mereu nota scăzută la purtare

Fostul milionar de la Izvorani, Irinel Columbeanu, un împătimit al paradelor militare, de mic, a dat timpul înapoi și a povestit în exclusivitate pentru Playtech.ro despre perioada în care era considerat a fi un elev-problemă.

Irinel Columbeanu, un fan al paradelor militare

El mărturisește că nu i-a plăcut niciodată să poarte cravata de pionier, în schimb, rareori a lipsit, copil fiind, de la manifestările prilejuite de Ziua Națională a României.

„Mergeam mereu cu părinții mei, pe jos. Stăteam pe Strada Uruguay și era destul de aproape. Nu-mi puneam drapelul la gât, pe vremea aceea nu se găseau steaguri gen batic.

Ar fi fost prea lung și ar fi semănat cu cravata de pionier pe care nu-mi plăcea să o port. Mergeam îmbrăcat fie în costum, fie în uniformă. Cel mai mult îmi plăcea parada militară”, a spus Irinel Columbeanu.

El a povestit cu nostalgie că, în perioada în care Irina, fiica lui și a Monicăi Gabor, locuia la el, participau la parada militară de 1 Decembrie.

„Participam de fiecare dată când ea era în țară. Irinei îi plăcea foarte mult, mai ales să asiste la paradele militare”, a mai spus Columbeanu.

Irinel Columbeanu, detalii despre procesul cu Enel

Un elev problemă, reticent la cravata de pionier

Fostul milionar nu ascuns faptul că nu-i plăcea cravata de pionier, dar că își admira colegele în uniformă. A protestat împotriva faptului că a avut nota scăzută la purtare, ceea ce nu-i permitea să ia premiu. A făcut-o într-un mod care i-a înfuriat și mai rău pe dascălii săi. Mai precis, acesta și-a rupt gulerul de la sacou, în clasă.

„Am avut nota scăzută mult la purtare, și, în semn de protest că nu puteam lua premiu, mi-am rupt gulerul de la sacou. Avea o cusătură în diagonală. Am tras de ambele părți și s-a sfâșiat. Eram în clasă. Aveam note să fiu premiant, dar nu puteam din cauza notei la purtare.

Ce a deranjat cel mai mult direcțiunea a fost faptul că s-au luat și alții după mine cu ruptul gulerului. Începeam școala pe 15, îmi plăcea să-mi văd colegele în uniforme. Erau frumoase, aveau sarafan. Am avut șnur galben, la un moment dat. Îmi plăcea matematica, am fost la clasă specială.

Am vrut să iau premiu la Olimpiadă, dar nu prea aveam succes. Făceam meditații la germană, engleză, franceză. În liceu, aveam o profesoară frumușică, ne era și dirigintă, preda engleza. Îmi plăceau și engleza și profesoara”, a conchis Irinel Columbeanu.

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...