SPECIAL

Irina Cristescu pictează de când se știe, dar cariera o datorează familiei. „Inspirația mea în riguriozitate și muncă a fost mama”

Denisa Macovei 18.02.2022, 19:51
Irina Cristescu pictează de când se știe, dar cariera o datorează familiei. „Inspirația mea în riguriozitate și muncă a fost mama”

Vineri, artista Irina Cristescu a lansat prima expoziție solo din România, o viziune altfel asupra iubirii. Fiica unor influenți oameni de afaceri din România, tânăra este de mică înconjurată de artă și de frumos. Pictează de când se știe, iar asta este marea ei pasiune, însă mamei sale îi datorează toată cariera pe care o are în prezent.

Irina Cristescu și-a invitat familia și prietenii apropiați la expoziția „Are You Ready for Love” chiar la Palatul Parlamentului, tocmai pentru a face cunoscute ultimele ei picturi. „Pentru prima mea expoziție aici în România pentru că am mai avut expoziții în afară, am muncit intens două luni de zile. Am avut o echipă de oameni absolut minunați, pentru că lumea trebuie să înțeleagă că în spatele unui artist care are în mintea lui o mie de idei care trebuie să le aducă în realitate, este nevoie de o echipă care îl ajută, să poată să-i aducă visul și imaginația în realitate”, ne-a declarat moștenitoarea Opticris.

O mare pasiune ce i-a devenit profesie

Tânăra nu dă semne că ar vrea să calce pe urmele părinților, aceea de a se ocupa de business-ul familiei, o companie românească ce oferă produse și servicii de optică medicală, ci vrea să rămână bine împământenită în acest domeniu. „Pictez de când mă știu. Asta a fost pasiunea mea care ulterior a devenit profesie. Important este că am rămas loială acestei pasiuni pe care am avut-o. Eu așa m-am născut. Acesta a fost harul meu dat de Dumnezeu și pe asta am continuat mereu. Spre deosebire de alte proiecte pe care le-am conceput în aria designerului, pictura este unicul lucru organic care curge din mine. Eu când fac un tablou, fac efectiv ceea ce simt, nu îmi imaginez absolut deloc cum va arăta în final, ci este ceva care efectiv curge din mine, organic, care iese așa. Sunt emoțiile mele și ale celor din jur. Este unicul lucru care îmi este cel mai natural din mine”, ne-a mai declarat Irina Cristescu.

Mama este mentorul ei în viață

Provine dintr-o familie de oameni puternici, care însă fac business în cu totul alt domeniu decât cel ales de Irina. Cu toate acestea, dacă ar fi cineva căruia să-i dedice toate realizările sale de până acum, Irina ne mărturisește că fără îndoială aceea ar fi mama ei. „Am avut mai mulți mentori, să spun așa. Azi pot să spun că inspirația mea la riguriozitate și muncă a fost mama mea, pe artă lucrez ca și curator cu Ioana Ciocan care mă pune la foarte multă muncă. Dar eu ador să muncesc pentru că ador ceea ce fac. Dacă cineva mă întreabă cum mă relaxez cel mai mult le spun că pictând”, ne-a mai declarat artista.

Pictează alături de fiica ei

Din fericire pentru ea, fiica ei, Alessia, îi calcă pe urme, astfel că talentul se duce mai departe, căci cele două petrec împreună ore întregi în atelierul de pictură. „Alessia îmi moștenește talentul și pictez cu ea. Ador să facem asta. Asta m-a făcut împlinită, încă o dată, ca și mamă pentru că eu îmi iubesc copilul enorm de mult, este minunea mea. Are și ea sensibilitatea mea și partea mea artistică și văd că are și ochii pentru cromatică, și pentru textură. Oricum eu am să o sprijin în orice cale își va alege. Știm cu toții ca și părinte, atunci când copilul crește, îi vezi talentele, iar eu ca și părinte sunt genul care să încurajez, nu să descurajez copilul. Ea trăind într-o familie în care eu pictez non-stop și asta este profesia mea, ea o vede ca pe o profesie. Dar în același timp pentru că simte iubirea mea și tot sufletul meu acolo, simte și ea aceeași energie. Cel mai probabil, putem spune, că va ajunge într-un mediu de artă”, ne-a mai declarat Irina Cristescu.

Urmăriți Impact.ro și pe
Denisa Macovei
Am absolvit cursurile Facultății de Jurnalism de la Universitatea Ovidius, Constanța. Am debutat în presa scrisă la Constanța, în 2007, la publicația „Jurnal de Constanța”, apoi la...